FIBA Europe Cup

2017.10.10. 19:07

Falco KC–Balkan, második felvonás jön Szerdán

A FIBA Europe Cup 2. selejtezőkörének visszavágóján az egypontos előnyben lévő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I-es kosárcsapata szerdán 18 órai kezdéssel a bolgár BC Balkan Botevgradot fogadja.

Tóth Gábor

Perl Zoltán (labdával) nagyot játszott az Alba ellen – most is szükség lesz a klasszisára Fotó: Nagy Jácint

A párharc első felvonásán a magyar ezüstérmes 96-95-re nyert a bolgár ötödik helyezett otthonában – bár a vége szoros lett, a szombathelyiek végig uralták a mérkőzést. A Falco a hétvégén is jelezte, hogy jó formában van, ugyanis 94-66 arányban söpörte el az Alba Fehérvárt. Komoly tétje van a Balkan elleni visszavágónak, hiszen a párharc győztese bejut a FIBA Europe Cup csoportkörébe.A párharc első felvonásán a magyar ezüstérmes 96-95-re nyert a bolgár ötödik helyezett otthonában – bár a vége szoros lett, a szombathelyiek végig uralták a mérkőzést. A Falco a hétvégén is jelezte, hogy jó formában van, ugyanis 94-66 arányban söpörte el az Alba Fehérvárt. Komoly tétje van a Balkan elleni visszavágónak, hiszen a párharc győztese bejut a FIBA Europe Cup csoportkörébe.– Örülök, hogy a paksi kisiklásunkat gyorsan feledtettük, hiszen múlt szerdán nyertünk Botevgradban, majd szombaton biztosan vertük a nagy rivális Albát, érezhetően visszajött a játékosok önbizalma. Meggyőződésem, hogy jó úton járunk – fogalmazott elégedetten Srecko Sekulovic, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere.

Perl Zoltán (labdával) nagyot játszott az Alba ellen – most is szükség lesz a klasszisára Fotó: Nagy Jácint

– Az Alba ellen a második félidőben nagyon jól játszottunk, azt a teljesítményt kellene a Balkan ellen megismételni. Már Bulgáriában is jól pörögtünk, szervezetten, motiváltan kosárlabdáztunk. A mérkőzés nagy részében biztos előnyünk volt, de a párharcot végül nem tudtuk eldönteni, mert ellenfelünkben volt tartás, többször is visszajött a meccsbe – a végén például nagy előnyt adtunk le. Sajnálom, hogy csak egy ponttal, de nyertünk idegenben, jó pozícióból várjuk a visszavágót, lélektani előnyben vagyunk – és ezúttal mi játszunk hazai pályán, hazai közönség előtt. Természetesen nem vehetjük félvállról a meccset, mert a Balkan egészen jó csapat. Gólerősek, mozgékonyak az amerikai kisemberek, a szerb center jól dob távolról, és van még két bolgár válogatott is a keretben. Nehéz, kiélezett mérkőzésre számítok, de számunkra csakis a győzelem az elfogadható eredmény, nagyon fontos lesz, hogy jól védekezzünk. A tréner hozzátette: – Egyelőre nem érzem a sorozatterhelés okozta fáradtságot a fiúkon, a derekával bajlódó Durázi kivételével mindenki bevethető. Ezúttal is nagyon számítunk a közönségünk támogatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában