sokat hibáztak

2017.10.14. 20:39

A Kaposvár maradt veretlen, kikapott az Egis Körmend

Rémálomszerű kezdés után voltak jó periódusai az Egis Körmendnek, de a gyakorlatilag hét emberrel játszó hazaiak pontosabban, eredményesebben kosárlabdáztak, mint a sokat hibázó körmendiek, és megérdemelten nyertek.

Németh Zsolt

Kaposvári KK – Egis Körmend 86–78 (20–12, 19–19, 22–24, 25–23)

Kaposvár, 950 néző V: Földházi, Ádám, dr. Mészáros

KAPOSVÁR: DUNN 16, EVANS 12/12, IVOSEV 23/3, HENDLEIN 22, Spica 10

Csere: Papp 3/3, Grebenár -, Blaskovits -, Hock -

Vezetőedző: Fekete Ádám

KÖRMEND: Wright 8/6, Hollins -, FANNING 24/6, Koch 11/9, Csorvási 9

Csere: FERENCZ 13/9, Horti -, Davis 13/3, Halász -, Németh Á. -

Vezetőedző: Gasper Potocnik

Az eredmény alakulása. 5. p.: 11-2. 8. p.: 20-5. 13. p.: 23-21. 17. p.: 34-24. 23. p.: 47-35. 29. p.: 59-53. 33. p.: 63-61. 37. p.: 73-67.

Kipontozódott: Spica 38. p.

Két veretlen csapat mérkőzését rendezték Kaposváron, ahol az volt a kérdés a feldobás előtt, hogy a körmendieket mennyire viselte meg a hétközi, romániai utazás. A hazaiaknál Baki Gergely hiányzott, míg a Körmend légiósai közül a betegséggel küszködő Justin Tuoyo maradt ki. Aztán jó pár körmendi támadás is, 9-2-nél jött a vendég időkérés. Nem csak a játékkal, az órával is gondok voltak, többször megszakadt, majd a negyed közepén hosszú pecekig állt a játék. De ez után sem változott semmi, a Körmend dobásig sem jutott, 15-2-nél újabb időt kért Gasper Potocnik. Ferencz hármasa volt az első akciókosár, jó hat perc után. Kicsit megrázta magát és 20-12-ig zárkózott az Egis Körmend a 10. perc végére. Folytatódott a körmendi felzárkózás, három perc sem telt el, már csak kettővel volt előrébb a Kaposvár, időt kért Fekete Ádám. El is léptek megint a hazaiak, már 11 ponttal is vezettek. Hatig közelített az MTE, de Evans – bár nem vitte át időben a labdát a támadó térfélre, amit a játékvezetők elnéztek – egy hármassal növelte ezt kilencre a félidő végén. Spica 4. faultját kapta a 22. percben, de a különbség csak nőtt. Blaskovits sportszerűtlen hibája után kicsit felpörgött az Egis Körmend, hat pontig sikerült zárkózni, majd Fanning 3+1-es akciójával ötig. De mindig volt hazai válasz, pedig már Evans is ült négy hibával. Az utolsó tíz percnek is hat pontos hazai fórral mentek neki a csapatok. Rákapcsolt az MTE, kettő perc alatt Ferencz és Fanning hármasaival kettőre zárkózott. Jött is vissza Spica és Evans, no meg a hazai időkérés. Ferencz 3. triplája már vendégvezetést hozott, de pillanatok alatt berámolt négy pontot Hendlein. Óriási volt a hangulat, mindkét tábor kitett magáért. Négy perc volt hátra, amikor eg kihagyott körmendi támadás után Davis kapott sportszerűtlent, hattal mentek a hazaiak és Evans dobott hármast, és bár Spica technikaival kipontozódott, a kilenc pont már sok volt kettő percre, a Kaposvár végül nyolc ponttal nyert.

Mestermérleg:

Fekete Ádám: – Gratulálok a csapatomnak, mert remekül kezdtük a bajnokságot a gondjaink ellenére. Nem volt egyszerű a felkészülésünk, de mindig van a csapatunkban olyan játékos, aki tud valami pluszt hozzátenni a játékhoz. A bajnokság egyik legjobb csapatát győztük le, gratulálok a Körmendnek is, sok sikert nekik a nemzetközi porondon is!

Gasper Potocnik: – Gratulálok a Kaposvárnak, mert jobbak voltak, mint mi, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Sajnos olyan hibáink voltak a védekezésben, amelyeket nem engedhetünk meg magunknak, különösen a gyűrű közelében. A mérkőzés emiatt gyakorlatilag az első negyedben eldőlt, ez volt ma a döntő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában