Helyi sport

2017.10.30. 09:04

A megye I-es labdarúgó-bajnokság legújabb hírei

MEGYEI KÖRKÉP A megyei I-es labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában tízgólos mérkőzésen nyert az Ikervár a Vasszécseny ellen.

Pungor Csaba, vas

A Vasvár–Lukácsháza találkozón a vendégek játékosa, Komálovics Ádám (labdával) szerezte a győztes gólt Fotó: Szendi Péter

 

A Vasvár–Lukácsháza találkozón a vendégek játékosa, Komálovics Ádám (labdával) szerezte a győztes gólt Fotó: Szendi Péter

KISWIRE Szentgotthárd VSE-Vép VSE 1-0 (0-0). Szentgotthárd, 100 néző, vezette: Mónos.

Szentgotthárd: Soós – KOVÁCS T., KOVÁCS G. (Muszka), HORVÁTH GY., MERKLI (Sütő) – Düh (Kostyál), Nagy O., BEDI, Takács Sz. – László, Sipos. Edző: Heiter László.

Vép: Bezdi B. – Wágner, DANCS, Varga O., Bezdi Sz. (Varga B.) – Markó, Vermes, Kovács D., Auer (Koszokovits R.) – Nagy Zs., KERTÉSZ. Edző: Mitterstiller Csaba.

Gólszerző: Kovács T.

Két egységes és remekül felkészített együttes csapott össze Szentgotthárdon. A találkozót a hazaiak kezdték jobban, azonban ez inkább labdabirtoklás tekintetében mutatkozott meg. Ezután kiegyenlítetté vált a játék és mindkét kapu előtt kisebb-nagyobb helyzetek alakultak ki, melyek kihasználatlanul maradtak. A második félidőben nyomás alá helyezte a hazai alakulat a vépi labdarúgókat, akik veszélyes kontrákkal jelezték, hogy nem szándékoznak pont nélkül távozni a rangadóról. A hajrában aztán egy kapu előtti kavarodás végén Kovács Tamás talált be, ezzel eldöntve a mérkőzést.

Király SZE-Répcelaki SE 0-1 (0-0). Szombathely, 70 néző, vezette: Takács R.

Király: MESTER I. B. – Marton Gy., Fritz (Németh B.), MESTER II. B., Hujber B. (Polgár) – Hujber G., Kiss B., Biácsy (Szalay Cs.), Szabó Z. (Vámos) – Hajmási, Hegedűs. Edző: Hegyi László.

Répcelak: Gyécsek – Baranyai, Tóth Dominik, Németh II. G., Ambrus – Balikó (Töreki), Harkai (Németh Z.), Bezdi, Tóth Dávid (Lónai) – Tamási, Szabó B. Edző: ifj. Tóth Zsolt.

Gólszerző: Tamási.

Kellemes időben találkoztak Szombathelyen a csapatok. A várt forgatókönyv szerint mindkét együttes masszív védekezésből épített támadásokat, ezért rendkívül látványosra sikeredett az első játékrész, bár gól nem született. A fordulás után már több hiba csúszott a játékba mindkét oldalon. A támadások tekintetében sem akadt változás, mindkét csapat győzelemre játszott. A végén mégis a Répcelak örülhetett, mert a hazaiak hibáit jobban kihasználták. A tipikus egygólos mérkőzésen így vendégsiker született. A Répcelak csapatából mindenki jó teljesítményt nyújtott.

Kőszegi FC-Jánosháza VSE 2-1 (0-0). Kőszeg, 250 néző, vezette: Marácz.

Kőszeg: Bán – GUGCSÓ (Molnár Z.), Rácz, Toldi, Major (Biegner) – PRÁN (Molnár Cs.), BUJTÁS, Kovács A. (Marti), Varga B. (Szűcs) – SZOLYÁK, RÉTI. Edző: Őri Gábor.

Jánosháza: KOVÁCS K. – Lendvai, BOLLA, PALKOVITS, Simon – Balázsi, Dénes (Vágusz P.), Ambrus (Dornai), Tóbiás – PUNGOR, Horváth A. Edző: Pungor István.

Gólszerző: Réti 2, illetve Tóbiás.

Egy jól felkészített Jánosháza ellen a kőszegi csapat céltudatos játékot mutatott be. Az első félidőben a hazaiak előtt adódtak helyzetek, de ezek kimaradtak. Egy alkalommal Réti átemelte a kapust, ám Kovács Krisztián nagy mentést bemutatva védett. A második játékrészben a Kőszeg taktikát váltott. Egy kontrának köszönhetően vezetést szerzett, ám a Jánosháza egy megpattanó lövéssel egalizált. Ezután mindkét csapat nyílt sisakkal támadott, és a vendégcsapat győzelemre játszott. De a házigazda is nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, és ismét előnybe került, amit a mérkőzés végéig meg is tartott. A kilátogató szép számú közönség jó színvonalú, küzdelmes meccset látott, melyen megérdemelt hazai győzelem született.

Rábapatyi KSK-Sárvár FC 0-6 (0-2). Rábapaty, 50 néző, vezette: Kártyás.

Rábapaty: Király T. – Horváth Gy. (Piros P.), Csupor, Balhási, Gosztolya (Király L.) – Szabó A., Farkas, Toldi, Dugovics (Zeke) – Piros D. (Király Zs.), Pendli (Enzsöl). Edző: Sziffer István.

Sárvár: Horváth B. – Horváth A., Pados, Rajos, Takács M. (Csákvári) – Takács Á. (Kovács B.), Kun (Schimmer), Potyi (Nyírő), Pető – Venczel (Dancsecs), Koronczai. Edző: Kovács László.

Gólszerző: Takács Á. 3, Horváth A., Koronczai, Venczel.

Az első félidőben az orkánerejű szél a hazaiakat támogatta, de nem tudtak élni ezzel a segítséggel. A Sárvár játszott mezőnyfölényben, és két gyors ellentámadás végén 2-0-s előnyt szerzett a szünetig. A második játékrész is a vendégek fölényével telt. A hazai csapat az 56. percig állta a sarat, és a harmadik bekapott gól után már csak az arány volt kérdéses. A Rábapatynak csak szórványos ellentámadásokra telt, amiket az ellenfél védelme könnyedén hárított. Minden körülmény ellenére a Sárvár – melyben minden jó teljesítményt nyújtott – ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Vasvár VSE-SCHOTT Lukácsháza SE 0-1 (0-0) Vasvár, 100 néző, vezette: Szabó III. Z.

Vasvár: Smolczer – Bakos D. (Szegleti), BAKOS CS., BÍRÓ, Varga A. – Tausz, Vincze (Dézsi), Horváth Á., HAJAS – HORVÁTH A., Réfi (Berta). Edző: Konrád Péter

Lukácsháza: HORVÁTH K. – Németh M., VÖRÖS, Gombás (Lengyel), Tar (Pál) – Takács K. (Horváth Sz.), Baranyai, SZABÓ CH., László (Kovács Sz.) – Bősze, KOMÁLOVICS. Edző: Bezdi István

Gólszerző: Komálovics

A hazai csapat az őszi szezon talán legrosszabb teljesítményével rukkolt elő. A találkozó elején még a Vasvár irányította a találkozót és több helyzetet is sikerült kidolgozniuk. Ebből nem tudtak előnyt kovácsolni a hazaiak, ezt követően pedig a vendégek lassan átvették a játék irányítását. A szünet sem tudta megtörni a Lukácsháza lendületét és több ízben veszélyeztették a vasvári kaput. A hajrában pedig megszületett a találkozó egyetlen gólja, Komálovics révén. Kijelenthető, hogy a vendégek győzelme teljesen megérdemelt volt, a találkozó kezdetéig hazai pályán veretlen hazaiak ellen.

Egyházasrádóci SE-Rum KSC 2-1 (2-1) Egyházasrádóc, 100 néző, vezette: Bedi

Egyházasrádóc: Bali – Krajczár, Németh Martin, VILICS, Kertes (Mészáros) – Németh Marcell (Molnár I.), Lődi, Réczeg (Tóth Má.), László – NYÁRI, Balogh A. (Tóth J.). Edző: Jandovics Jenő

Rum: Velladics – Székhely, Kontics, SOMOGYI (Bősze), Molnár – Gyurkó (Pásti), Papp (Dávid), Tóth Má., KORONCZAI – Farkas, Sipos (Balogh B.). Edző: Nagy Sándor

Gólszerző: Nyári 2, illetve Somogyi

Kiállítva: Lődi, Balogh A. (mindkettő Egyházasrádóc)

A találkozó és a hazai csapat is viharosan kezdett. Ennek megfelelően korán, már a második perc végén megszerezte a vezetést az Egyházasrádóc, a szurkolók legnagyobb örömére. Negyedóra alatt már kettőre nőtt a hazai előny. Azonban hiába a mezőnyfölény és a több kidolgozott helyzet, nem zárta le a találkozót a rádóci együttes és a futball törvényszerűsége alapján a vendégek szépítettek is a félidő hajrájában. A második játékrészben igazi ki-ki mérkőzés kerekedett. A hazaiak a győzelem bebiztosításáért, a vendégek az egalizálásért hajtottak. Ennek ellenére több gól már nem született az összecsapáson. Összességében megérdemelten tartotta otthon a három bajnoki pontot az Egyházasrádóc.

ÖTE-Ikervár FC-Petőfi SE Vasszécseny 6-4 (2-3). Ikervár, 100 néző, vezette: Fischer.

Ikervár: Biró – Pap, Somlai, Csonka, Vincze T. – Vincze Z., Kosztolánczi Á. (Németh M.), Bogdán (Laki), Varga M. (Horváth Sz.) – Fehér, Vass P. (Kosztolánczi R.). Edző: Ádám Endre.

Vasszécseny: Janzsó – Pongrácz D. (Horváth D.), Imre, Pongrácz Zs. (Horváth G.), Devecseri – VISZKED B., Kőműves, Pungor (Bori), Szalai – Boda (Horváth Á.), Vadász. Edző: Kozmor Ákos.

Gólszerző: Bogdán 2, Vass 2, Pap, Fehér, illetve Viszked B. 2, Vadász, Pungor. Kiállítva: Horváth G. (Vasszécseny).

Változatos, nagyon jó mérkőzést játszott a két csapat. A nagy szél az első félidőben a Vasszécsenyt, a másodikban az Ikervárt segítette. A hazaiak szereztek vezetést, de a vendégek megfordították az eredményt a szünetig. A fordulás után a házigazda sok helyzetet dolgozott ki, és végül hat gólig jutott. A vendégcsapat nagyon jól kontrázott, állandó veszélyt jelentett a kapura, de a jól küzdő Ikervár – melyben mindenki jó teljesítményt nyújtott – megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

A 12. forduló. November 4. (szombat), 13.30: Vasszécseny-Körmend, Celldömölk-Szentgotthárd, Sárvár-Egyházasrádóc, Jánosháza-Vasvár, Lukácsháza-Répcelak. 5. (vasárnap), 13.30: Ikervár-Király SZE, Vép-Rábapaty, Rum-Kőszeg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában