Tenisz

2017.10.20. 19:44

Savaria TC bronzéremmel zárták a másodosztályú tenisz-csapatbajnokságot

SZOMBATHELY Befejeződtek a felnőtt országos teniszbajnokság küzdelmei. Az Epcos Savaria TC-Haladás VSE női csapata bronzérmes lett a II. osztályban, a fiúk a III. osztályban szerepeltek.

Tóth Gábor

Balról Prisznák Anna, Baldauf Panka, Perintfalvi Anna, Kiss Dorottya, Tihanyi Luca, Szabó Péter vezetőedző, Szabó Fruzsina, Farkas Tamás, Tájmel Kristóf, Szabó András, Németh Máté, Donázy Bence. A képről hiányzik Tóth Alexandra és Puskár Katherina Fotó: Savaria TC

Az országos teniszbajnokság különböző osztályaiban a szombathelyi színeket már hosszú ideje a Savaria Tenisz Klub versenyzői képviselik – az elmúlt évtől a HVSE tenisz-szakosztálya is segítette a női csapatot két játékossal.

Az Epcos Savaria TC-HVSE II. osztályban szereplő női gárdája idén is eredményesen szerepelt. Dr. Tóth Ferenc csapatkapitány vezetésével a lányok csoportjukban megnyerték az alapszakaszt, a tavaszi és az őszi fordulókban legyőzték a Győrt, a Siófokot, a Pápát és a Paksot. Így bejutottak a felsőházi rájátszásba. A fiatal, saját nevelésű csapat Szabó Fruzsina többszörös korosztályos magyar bajnok és Kiss Dorottya vezérletével nagy küzdelemben végül harmadik lett. A feljutás – egyelőre – elmaradt, de a bronzérem fényesen csillog.

A Miklós Róbert csapatkapitány által vezetett férfi-együttes az OB III.-ban állt rajthoz. A fiúknál szintén fiatalokra, saját nevelésű játékosokra épült a keret, kiegészítve néhány felnőtt korú teniszezővel. A Savaria TC-HVSE a nyolc csapatot felvonultató csoportjában a 4. helyen zárt az alapszakaszt.

– Büszkeséggel tölt el az a tudat, hogy csapatainkban olyan fiatalok szerepelnek, akik mind szombathelyiek, és mindannyian Szombathelyen nevelkedtek – jelezte Szabó Péter, a klub vezetőedzője, elnöke.

Balról Prisznák Anna, Baldauf Panka, Perintfalvi Anna, Kiss Dorottya, Tihanyi Luca, Szabó Péter vezetőedző, Szabó Fruzsina, Farkas Tamás, Tájmel Kristóf, Szabó András, Németh Máté, Donázy Bence. A képről hiányzik Tóth Alexandra és Puskár Katherina
Fotó: Savaria TC

 

– A Savaria TC edzőinek már több olyan generációt sikerült kinevelnie, akik a mai napig teniszeznek, akár versenyszerűen is. Továbbra is szeretnénk jól szerepelni a korosztályos versenyeken, és szeretnénk válogatott szintű játékosokat kinevelni. Jövőre a női csapatunkkal megcélozzuk az OB I.-et, és ha a fiúk is ilyen ütemben fejlődnek, akkor náluk sem elképzelhetetlen az osztályváltás.

Női csapat: Szabó Fruzsina, Kiss Dorottya, Prisznyák Anna, Baldauf Panka, Puskár Katherina, Perintfalvi Anna, Tóth Alexandra, Tihanyi Luca játékosok, dr. Tóth Ferenc csapatkapitány. Férficsapat: Szabó András, Donázy Bence, Németh Máté, Tájmel Kristóf, Farkas Tamás, Kapui Árpád, Németh Szabolcs, Horváth Árpád, Miklós Balázs, Miklós Róbert (csapatkapitány), ifj. Szabó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában