vasi foci KÖRKÉP

2017.10.10. 18:19

A Söpte megállította a Jákot – Így meccseltek a csapatok a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság szombathelyi csoportjában

A 8. fordulót rendezték az elmúlt hétvégén a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság szombathelyi csoportjában.

Tóth Gábor

 

A játéknap rangadóján az éllovas Söpte 1-0-ra legyűrte a forduló előtt még hibátlan Jákot. Idegenben nyert a Spari és a Szentpéterfa. Tíz gólt rúgott a Tanakajd, négyet a Csepreg. Szombathelyi rangadót nyert a Zanat: a Gyöngyöshermánt küldte haza vereséggel. Nagy küzdelemben hozta el a három pontot Táplánszentkeresztről a Balogunyom.

Táplán-Balogunyom 2-3 (1-1). – Táplánszentkereszt, 50 néző, vezette: Makai I.

Táplán: Farkas G. – Sárközi, Borbás, Baranyai, Balázs, Horváth E., Rajzinger, Jantos, Gáspár (Kovács B.), Mikovics, Németh G. (Hajmási).

Balogunyom: Zámbó – Hajós, Papp M., Szén (Molnár T.), Homor M., Kiss M. (Horváth I.), Kalmár (Fábián), Homor D., Dávid (Horváth M.), Farkas M., Nemes.

Gólszerzők: Jantos (2), ill. Kiss M. (2), Homor M.

Egyenlő erők küzdelmét láthatta a közönség, nem volt érezhető a tabella által jelzett különbség. A vendégek óriási kapufájával kezdődött a mérkőzés, de a vezetést a hazai csapat szerezte meg. Mindkét kapu előtt akadtak lehetőségek, amelyek sorra kimaradtak. Az első félidő végén a vendégek játékosa egy szokatlan technikai megoldással, ,,csőrrel” 25 méterről élete gólját ,,ragasztotta” a tápláni kapuba. A második félidő elején is gyűrték egymást a csapatok. A 60. percben egy látványos hazai támadás végén Jantos megszerezte csapata és önmaga második gólját. A végére elfáradt a hazai gárda, és ahogy ez ilyenkor lenni szokott, jöttek az egyéni hibák, amelyeket gólokkal büntettek a vendégek. Nem érdemelt vereséget a hazai csapat, de amíg csak 70 percig tudja kézben tartani a mérkőzést, addig mindig meg kell elégednie a vesztes szerepével.

Gencsapáti-Szentpéterfa 0-4 (0-2). – Gencsapáti, 100 néző, vezette: Boda Gy.

Gencsapáti: Szabolics – Varga A., Varga D., Tar, Kardos, Pintér (Domján), Vida K., Molnár D. (Németh P.), Lőrincz, Szigetvári (Németh T.), Horváth D.

Szentpéterfa: PÁLL B. – Teklits, Török, Tóth G. (HOÓS), Kovács B. (Baranyai), WÁGNER R., Csordás, Gaál R. (Wágner M.), Wágner Sz., JURASITS, DEVECSERY (Keringer). Edző:

Gólszerzők: Wágner R. (2), Csordás, Devecsery.

A hazai csapat a mérkőzés elején két egyéni hibából kétgólos hátrányba került. A folytatásban is a vendégek domináltak, végül megérdemelten nyertek – a házigazda csak a 85. percben rúgott először kapura.

Bozsok-Elektromol Spari 0-2 (0-0). Bozsok, vezette: Szvorda M.

Bozsok: Miklós – Kovács Zs., Iker (Tar), Dévényi, Horváth P., Bigner (Rapi), Kovács P. (Szárnyas), Naisz (Tóth G.), Könye, Kiss M., Németh Cs.

Spari: Pungor – Dienes, Csillik, Neubauer, Pulai (Horváth Gy.), Szekeres, Varga B., Majtényi, Németh V., Lobozár (Sipos), Németh R.

Gólszerzők: Szekeres,

Neubauer.

Tanakajd-Rábahídvég

0-2 (5-1). – Tanakajd, vezette: Samu Cs.

Tanakajd: Somogyi – Könczöl Sz. (Filakovszky), Orsós J., Marcz G., Orsós G., Marcz M. (Kmetyó), Könczöl B., Stieber (Rozs), Preiczer, Maczek, Komáromi.

Rábahídvég: Ligeti -

Rába, Pap, Biró, Magyar (Horváth E.), Smolczer, Tamás, Kiss S., Boda, Berger, Korándi.

Gólszerzők: Maczek (4), Komáromi (2), Könczöl B. (2), Filakovszky, Somogyi, ill. Boda (2).

Zanat-Gyöngyöshermán-Szentkirály 2-0 (1-0). – Szombathely, vezette: Németh L.

Zanat: Szalay – Schmidt, Szabó P., Szabó Z. (Porkoláb), Pörge, Guttmann (Tőke), Polgár (Szűcs), Lakatos, Kovács G., Bárdics (Molnár A.), Putz.

Gyöngyöshermán: Káldi – Vas T., Horváth Á. (Kirchmajer), Mészáros (Szilvágyi), Farkas E. (Tóth Zs.), Szabó A., Dénes (Hegedűs), Szép, Kopácsi, Tima (Németh Sz.), Serbán.

Gólszerzők: Porkoláb, Pörge.

Kiállítva: Pörge (40., Zanat).

Nagy lendülettel esett egymásnak a két csapat. Mindkét oldalon alakultak ki veszélyes helyzetek. Egy labdaszerzés után vezetést szerzett a Zanat, majd nem sokkal ezután, egy súlyos fegyelmezetlenség miatt 10 főre csökkent a hazai játékosok száma. A második félidőben a létszámfölényben levő vendégek támadtak többet, de a zanati védelem állta a sarat, sőt több veszélyes kontrát is vezetett – nem sokkal a vége előtt éppen egy ilyen ellentámadásból született meg a második hazai gól. Nem érdemtelenül szerezte meg a Zanat a három pontot a sportszerű, jó játékosokból álló szombathelyi rivális ellen. Minden hazai játékos jó teljesítményt nyújtott. A zanati csapat fájó szívvel búcsúzik a Kolozsvár utcai sporttelep gondnokától, Pátkai Ernőtől.

Táplán-Balogunyom 2-3. A vendégek szélsője, Dávid László (balról) tolja meg a labdát, a hazaiak kapitánya, Rajzinger Péter már verve, háttal Kalmár Krisztián kíséri figyelemmel az eseményeket. Nagyot csatáztak a felek Fotó: Nagy Jácint

Söpte-Ják 1-0 (0-0). – Söpte, 150 néző, vezette: Kedves R.

Söpte: Markovits – Kovács M., Varga Cs., Kovács E., Pusker, Orbán, Pungor (Konetsny), Pereszteghy, Kovács Zs., Nagy K., Szakály.

Ják: Biró – Bődi, Svob, Czeglédy (Máté Cs.), Kiss G., Máté D., Mészáros G., Kóger, Vad, Máté Á., Mészáros B. (Iszak Á.).

Gólszerző: Orbán.

Kiállítva: Kovács Zs. (81.), ill. Kiss G. (70.).

Szép számú vendégszurkoló kísérte el az eddig veretlen jáki együttest. A drukkerek űzték, hajtották kedvenceiket, akik az elején uralták is a találkozót. Az első félidő felétől azonban a hazaiak átvették a játék irányítását, de csak lesgólig jutottak. A második félidőben tovább folyt a parázs csata. Egy szögletrúgást követően Orbán Gergő fejes góljával előnybe került a söptei együttes. A vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, de a hazai védelem magabiztosan állt a lábán. Az első perctől feszült hangulatú rangadón a kiegyenlített erők küzdelméből ezúttal a hazaiak jöttek ki győztesen.

Csepreg-Felsőcsatár 4-0 (3-0). – Csepreg, vezette: Horváth Z.

Csepreg: Steiner M. – Kótai, Bánhidi (Varga B.), Péntek (Pócza), Tájmel (Reichardt), Büki (Baranyai), Kovács B., Németh Z., Steiner C., Kovács Á. (Steiner Zs.), Taródi.

Felsőcsatár: Horváth Cs. – Csoknyai, Horváth B. (Sipos), Cobzaru (Takács), Kiss M., Horváth Sz., Krancz, Kopácsi, Schmalzl, Böhm (Horváth M.), Horváth L.

Gólszerzők: Kótai, Pócza, Péntek, Bánhidi.

A csepregi együttes minden poszton, a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét, megérdemelt győzelmet aratott. Minden hazai játékos jó teljesítményt nyújtott.

Kérjük a csapatvezetőket, hogy a tudósításokat küldjék el a [email protected] e-mail-címre.

 

MEGYEI MAGYAR KUPA: 4. FORDULÓ

Kisorsolták a Halmosi Zoltánról elnevezett labdarúgó-Magyar Kupa megyei sorozatának 4. fordulóját – október 18-án, szerdán 15.30-as kezdéssel rendezik a nyolc mérkőzést.

A két megyei I. osztályú csapat derbije, a Szentgotthárd-CVSE összecsapás számít a játéknap rangadójának. A Lukácsházára vár egy kellemetlennek tűnő jáki kirándulás, de a Király sem mehet biztosra a Körmend VSE vendégeként. Egyetlen megyei III-as csapatként az Oszkó várja az MK 4. fordulóját.

Halmosi Zoltán Magyar Kupa, 4. forduló, október 18., 15.30: Rábapaty (I.)-Sárvár (I.), Oszkó-Győrvár (III.)-Bük (II.), Gérce-Vásárosmiske (II.)-Szarvaskend (II.), Tutitextil-Körmend VSE (II.)-Király (I.), Ják (II.)-Schott Lukácsháza (I.), Kiswire Szentgotthárd (I.)-Celldömölk (I.), Szentpéterfa (II.)-Balogunyom (II.), Kemenesmagasi (III.)-Egyházasrádóc (I.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában