AVUS

2017.10.29. 20:58

Történelmi győzelem! – A vasi aligátorok 10-8-ra verték a kaposvári együttest

SZOMBATHELY Az 5. fordulóban megszerezte fennállásának első OB I-es győzelmét az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS). A vasiak két góllal verték a Kaposvárt.

Pum András

AVUS–Kaposvári VK 10-8 (1-3, 4-3, 3-1, 2-1). – Szombathely, 220 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, vezette: Csanád, ifjabb Kenéz.

AVUS: KOVÁCS B. – Ekler 1, Takács 1, BAJ 1, Basara 1, GARANCSY 2, KISS CS. 2. Csere: Ukumanov, Cvetic, POLOVIC 2, Hajmási, Kutasi, Kurucz. Edző: Matajsz Márk.

Kaposvár: Krémer – Lukács, Giga 3, Tóth K., Vindisch 1, Juhász-Szelei, Sántavy. Csere: Kovács O. 1, Dobos, Pataki, VARGA ZS. 3. Edző: Berta József.

Az első negyedben mindkét csapat sok hibával játszott, a vendégek voltak valamivel összeszedettebbek (1-3). A második negyedre feljavult a hazaiak támadójátéka, s mert a védekezésük is egyre inkább összeállt, lassan elkezdtek felzárkózni. A vasiak 4-3-ra feljöttek, és akkor sem csüggedtek, amikor megint két találattal (3-5) ment a Kaposvár. Kiss Csaba távoli góljától (4-5) szinte felrobbant az uszoda. A harmadik negyedben átvette a vezetést az elveszett labdát nem ismerő hazai csapat (7-6, 8-7). A záró nyolc percben Garancsy büntetőjével kettővel mentek az aligátorok, aztán Baj talált be centerből: 10-7. A kaposváriak próbálkoztak, de a drukkereik támogatását élvező, kőkeményen, jól védekező vasiak nem engedték ki kezükből első OB I-es győzelmüket.

Matajsz Márk: – Álmosan kezdtünk, aztán összeállt a védekezésünk. A csapat erejét bizonyítja, hogy hátrányban sem adta fel. Lelkesebbek voltunk ellenfelünknél.

Berta József: – Jól kezdtünk, de utána megkapta az ellenfél azt a segítséget, ami jár otthon. S miután átvette a vezetést az AVUS, már nem tudtunk élni a visszakapott lehetőséggel.

Az A-csoport állása: 1. Szolnok 18, 2. FTC 12, 3. BVSC 12, ... 6. AVUS 3 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában