Kötélugrók

2017.11.22. 19:33

Angliából jöttek – Belekóstoltak a nemzetközi sikerbe

STRATFORD Sok sikerélménnyel és rakásnyi éremmel tértek haza Angliából a Szombathelyi Kötélugró Klub versenyzői.

Horváth Erika

Egy kivétellel olyanok kerültek be a Szombathelyi Kötélugró Klub Angliába utazó csapatába, akik eddig még nem szerepeltek nemzetközi versenyen. A fiatalok maximálisan éltek a nyílt angol bajnokságon való indulás lehetőségével, a hét lány egyike sem maradt érem nélkül. Köszönhetően annak is, hogy minden egyes versenyszámban külön hirdettek eredményt, a szombathelyiek pedig sokfélében – egyéniben, párosban, két kötéllel is – megmutatták tudásukat. A legeredményesebb a legkisebbeknél, a 10–11 éveseknél szereplő, még csak 9 esztendős Nagy Lotti volt, aki hat arany- és egy ezüstérmet őrizhet első külföldi versenyéről. Csak a szabadon választott gyakorlatával szorult a második helyre – csapattársa, Papp Virág mögé. Utóbbi négy aranyat és egy bronzot szerzett, az ugyanebben a korcsoportban szereplő Baumgartner Luca három aranynak és egy bronznak volt a részese. A 12–14 évesek korosztályában három arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal gazdagodott Bakó Lili; Kovács Kitti éremtermése két arany, egy ezüst, egy bronz volt; Fekete Anna nyakába pedig két arany- és egy bronzérem került. A 15–19 éveseknél Gyurkó Flavia nagyszerű formát mutatott, négy aranya, egy ezüstje és egy bronza mellett még két egyéni csúcsot is jegyezhetett félperces és 3 perces futásban.

A szombathelyi küldöttségből Nagy Lola és Varga-Kató Anikó bíráskodott a viadalon.

– Nagyon jó lehetőség volt ez a verseny a kicsiknek, rengeteg sikerélményt szereztek, nagyon boldogan jöttek haza életük első külföldi megmérettetéséről – mondta Füle Magdolna vezetőedző.

A Szombathelyi Kötélugró Klub egy jóval népesebb csapattal pénteken Szentesre indul – ott rendezik meg szombaton és vasárnap az egyéni és dupla köteles országos bajnokságot, amelyen 14 egyéni versenyzővel és négy csapattal szerepelnek a vasiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában