Kiesési rangadó

2017.11.17. 21:44

Az edzőváltáson átesett Szombathelyi Haladás Balmazújvárosban szerepel

A labdarúgó NB I. 16. fordulójában szombaton 15.30-as kezdéssel a tizedik helyen álló Balmazújváros vendégeként szerepel a 11., utolsó előtti Szombathelyi Swietelsky-Haladás.

Pum András

A szombathelyiek jobb oldali védője, Polgár Kristóf ponttal, pontokkal térne haza Balmazújvárosból. Fotó: Unger Tamás

Kiesési rangadót rendeznek a hajdúsági városban. A Horváth Ferenc irányította, újonc balmazújvárosiak 13, a szombathelyiek 11 pontot gyűjtöttek. Az eddig gyengén szereplő hazaiak a legutóbbi körben nem kis meglepetésre 2-1-re nyertek a Diósgyőr vendégeként, míg a szombathelyiek a Paks (1-2) elleni bajnoki után edzőt váltottak, hétfő óta már a szlovák Michal Hipp trenírozza a szombathelyieket. Kérdés, mire volt elég az azóta eltelt néhány nap. Mindenesetre optimizmusra adhat okot, hogy a zöld-fehérek az idei bajnokságban Sopronban 3-1-re legyőzték a balmazújvárosiakat.

A szombathelyiek jobb oldali védője, Polgár Kristóf ponttal, pontokkal térne haza Balmazújvárosból. Fotó: Unger Tamás

- Gyorsan eltelt a négy nap, igyekeztem minél jobban megismerni a csapatot, a játékosokat, az idő rövidsége miatt persze ez még nem teljesen sikerült – tudtuk meg Michal Hipptől, a vasiak vezetőedzőjétől. – Csupán minimális változások várhatók a taktikában, de sok korábbi meccsszituációt kielemeztünk. Felhívtam a játékosok figyelmét azokra a hibákra, amelyekből például a gólokat kapták. Ami ellenfelünket illeti, több mérkőzésüket is megnéztük videón, részletesen kielemeztük a futballjukat. Tiszteljük őket, de szeretnénk sikeresek lenni, győzni akarunk Balmazújvárosban. Lévay Gergely sérült, mindenki más hadra fogható. Várható összeállítás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak – Kiss B., Tóth M., Németh M. – Ramos, Williams, Halmosi.

- A héten technikai és taktikai gyakorlatokat is végeztünk, két napon is dupla edzést vezényelt a mester – mondta a szombathelyiek jobb oldali védője, Polgár Kristóf. – Személy szerint élveztem a tréningeket. Ami a meccset illeti, roppant fontos 90 perc előtt állunk, noha az általános vélekedés szerint idegenben jó a döntetlen, szeretnénk győzni és megelőzni ellenfelünket a tabellán. A balmazújvárosiak labdaszerzés után villámgyorsan kontráznak, négyen-öten is megiramodnak egyszerre a kapu felé. Elöl Andricsra és Arabulira különösen oda kell figyelnünk. Nehéz meccs lesz tehát, de meg akarjuk előzni a tabellán a Balmazt.

A szombathelyiek a péntek délelőtti edzés után útra keltek, az éjszakát Balmazújvárosban töltötték. A találkozóról a Vaol.hu oldalon élő közvetítést olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában