világbajnokság

2017.11.23. 19:19

Az utolsó korosztályos világverseny előtt

BYDGOSZCZ A lengyelországi U23-as birkózó-világbajnokságnak lesz egy Vas megyei résztvevője is: a szabadfogásúak 74 kg-os súlycsoportjában Ligeti Richárd képviseli hazánkat.

Horváth Erika

Ligeti Richárd birkózó

Már kedden megkezdődött a birkózók első U23-as világbajnoksága. A kötöttfogású Szilvássy Erik (85 kg) személyében világbajnokot is ünnepelhetett a magyar csapat, Frisch Róbert (71 kg) pedig ezüstérmet szerzett. A vb utolsó két napján lépnek szőnyegre a szabadfogásúak. Csütörtökön kelt útra a szakág Ritter Árpád vezette hatfős magyar különítménye, amelyben a Haladás VSE-t 74 kilóban Ligeti Richárd képviselheti.

A 23 éves fiatalember már négyéves korában követte a bátyját a birkózóterembe, de közel sincs olyan eredménylistája, mint Daninak. Sokszor maradt le nagy versenyekről, például idén a szombathelyi U23-as Eb-ről is, mert a válogatón térdsérülés hátráltatta, ráadásul meccs közben bordatörést szenvedett. A vb-n viszont már indulhat – ez lesz a negyedik korosztályos világversenye.

Ligeti Richárd a szabadfogás 74 kilós súlycsoportjában indul az U23-as világbajnokságon
Fotó: Haladás VSE

– És egyben az utolsó. Most nem voltak hátráltató tényezők, itt a lehetőség, amellyel szeretnék is élni – mondta Ligeti Ricsi. – Rövid, de tartalmas felkészülés van mögöttem, a térdem egészen jól bírja a terhelést. A Haladásban, Veréb István irányításával napi két-három edzéssel szereztem meg a kellő kondíciót, erőt, az utolsó két és fél hetet pedig a válogatottal, Budapesten töltöttem, ahol már a birkózáson, a fogások pontosításán, a gyorsításon volt a hangsúly. Volt egy hasonló tudású azeri edzőpartnerem is, élveztük, hogy nagyokat küzdhetünk egymással. Az edzőmön kívül nagy köszönet jár a klubtársaimnak, példaképeimnek; itthon Hatos Gábor, a fővárosban ifj. Veréb István és a bátyám, Dani segítettek a felkészülésben – ők is szeretnék, hogy végre kijöjjön a lépés, hiszen rengeteg munkát öltem a birkózásba 1998 óta. Még egy jó fogyasztás és egy jó sorsolás is kellene, mielőtt vasárnap a vb-szőnyegre lépek. Nagyon sűrű a mezőny a súlycsoportomban, szinte nincs is olyan birkózó, akivel nem élet-halál harcot kellene vívnom. Bő három éve nem indultam világversenyen. Remélem, ezalatt mentálisan is erősödtem annyit, hogy a rutin hiányát ellensúlyozni tudjam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában