17

2017.11.27. 21:49

Gólt kért tőle az edzője – teljesítette

A Ferencváros elleni mérkőzést eldöntő Kiss Tamás tudja jól, győztes gólja ellenére nincs bérelt helye a csapatban.

Pum András

Kiss Tamásnak (szemben) csapattársa, Bosnjak Predrag is gratulált. Fotó: Nemzeti Sport/Németh Attila

Vélhetően sok fiatal álmodozik arról, hogy telt ház előtt, a meccs végén győztes gólt szerez egy neves csapat ellen. Nos, amennyiben a születésnapját pénteken ünneplő 17 esztendős Kiss Tamásnak voltak ilyen álmai, ezt máris kihúzhatja bakancslistájáról. A győri születésű, Téten felcseperedő támadó 2012-ben került az Illés Akadémiára, ahol 2015-ben korosztálya legjobbjának választották. Szombaton pedig győztes találatot szerzett a Fradi ellen, korábban Debrecenben, és Sopronban a Honvéd ellen is betalált.

- A szokásosnál valamennyien izgatottabban készültünk a mérkőzésre, hiszen régóta nem nyertünk, és ez volt az első bajnokink új stadionunkban. Ráadásul az ország legnépszerűbb csapata, az FTC ellen – mondta Kiss Tamás. – Mielőtt beálltam, a másodedző elmagyarázta, pontrúgásoknál mi a feladatom, hová kell helyezkednem, hasonlók. Hipp mester pedig azt kérte, hogy védekezésből induljak előre, és mivel csúszik a talaj, akárhol is vagyok, próbáljak meg kapura lőni. És kérte, hogy rúgjak egy gólt. A gólom? Ramos két szép csel után visszagurította a labdát, s mivel láttam, hogy a tizenhatoson belül vagyok, ellőttem a labdát. Nem vaktában, volt tudatosság a lövésemben, a szemem sarkából figyeltem Dibusz mozgását. A hosszú sarkot céloztam meg, de csak reméltem, hogy ilyen jól eltalálom. Azt nem is láttam, mikor a hálóba szállt a labda, csapattársaim mondták, szép lövés volt. Utólag persze én is megnéztem a felvételt – mesélte.

Kiss Tamásnak (szemben) csapattársa, Bosnjak Predrag is gratulált. Fotó: Nemzeti Sport/Németh Attila

Kiss korábban Debrecenben a Honvéd és most az FTC elleni is nagy gólt szerzett. Ez a specialitása? – Ezt azért nem mondanám, az utánpótlás-bajnokságokban ez nem volt annyira jellemző rám, bár próbálkoztam, nem sikerült mindig távolról betalálnom – folytatta Kiss. – Mostanság azonban kijött a lépés, s persze gyakorlok is eleget. A meccs után nem csaptam nagy ünneplést, hétközben Szombathelyen vagyok, de ha tehetem, hazajövök Tétre. Ezúttal is így történt, a meccsre kilátogató szüleimmel hazautaztunk, otthon pedig nagyszüleim is átjöttek, és beszélgettünk egy jót. Rengetegen gratuláltak, ismerősök és ismeretlenek is. Noha győztes gólt szereztem, nem lett bérelt helyem a csapatban, egyáltalán nem biztos, hogy szombaton Felcsúton kezdő leszek. Edzőnk mindig hétvégén jelöli ki a keretet és a csapatot. Mindig az adott héten kell bebizonyítanunk, hogy helyünk van a kezdőben. Úgy gondolom, a győzelem nagy lendületet adhat a folytatásra, jó lenne a hátralévő két meccsünkből minél több pontot begyűjteni. Örülök, hogy szurkolóinknak is boldogságot szereztünk győzelmünkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában