Szita Márton nyert

2017.11.06. 19:30

Hazai dobogósok az asztalitenisz-ranglistaversenyen

SZOMBATHELY A Celldömölki VSE-Swietelsky-Jufa Hotels játékosa, Szita Márton nyerte férfi egyéniben a Vörsas Kupa asztalitenisz-ranglistaversenyt.

Pum András

Szita Márton a férfiak egyéni számában első helyen végzett Fotó: Szarka Tibor

 

Szita Márton a férfiak egyéni számában első helyen végzett
Fotó: Szarka Tibor

A Szombathelyi AK-Sport-iskola a Magyar Asztalitenisz Szövetséggel karöltve 22. alkalommal rendezte meg az ifjúsági és felnőtt ranglistaversenyt, kilencedszer Vörsas Kupa néven. Az Arena Savariában szombaton egyéniben és párosban a felnőttek (nők, férfiak), vasárnap az ifjúságiak (lányok, fiúk) álltak asztalhoz. Előbbieknél 80-an, utóbbiaknál 69-en indultak. Megyénket a felnőtteknél hét celldömölki, két büki és egy SZAK-játékos képviselte. Közülük egyéniben Szita Márton remek teljesítményt nyújtva megnyerte a viadalt. A CVSE játékosa a főtáblán a csákvári Hoffmant 4:0-ra verte, majd a szintén celldömölki Katus Krisztiánt 4:2-re győzte le. A négy közé jutásért Bruckner (Regenstauf) ellen bizonyult jobbnak (4:3).

Az elődöntőben a BVSC-s Do Phuong Nam-ot verte 4:3-ra, majd a döntőben az osztrák Wiener Neudorfban szereplő Juhász Patrikot 4:0-ra győzte le. A CVSE-s Fazekas Péter-Kriston Dániel duó lett a legeredményesebb vasi kettős, a második helyen végzett. A főtáblán a szintén celldömölki Baranyai Domonkos-Iván Bertold duót (3:0), majd a Do Phuong Nam-Jeszenszki (BVSC) kettőst (3:0), aztán a Both Olivér (BVSC)-Böhm (Wels) párost (3:1) verték Fazekasék. A fináléban a Molnár Krisztián-Jakab János (BVSC) duó azonban 3:0 arányban jobbnak bizonyult náluk.

Az ifjúságiaknál megyénkből három celli, két büki és egy SZAK-játékos indult. Fiú egyéniben Baranyai Domonkos (Celldömölk) jutott a legtovább, a fiatal játékos második helyen zárt. A főtáblán Rózsát (BVSC), majd Némethet (PTE-PEAC) egyaránt 3:1-re, Nagyot (Budaörs) 4:2-re verte. A döntőben Juhász Patriktól 4:0-ra kapott ki. Fiú párosban a Baranyai Domonkos-Iván Bertold kettős a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A kemenesaljai duó a budaörsi Marossy- Lotz kettőst 3:2-re verte, aztán a Both-Molnár párostól 3:2-re kikapott, így a harmadik helyen zárt.

Győztesek és vasi dobogósok. Felnőtt, férfi, egyéni: 1. Szita Márton (Celldömölki VSE-Swietelsky-Jufa Hotels). Páros: 1. Jakab János-Molnár Krisztián (BVSC), 2. Fazekas Péter-Kriston Dániel (Celldömölk). Női, egyéni: 1. Peterman-Varga Tímea (Budaörs). Páros: 1. Ceglédi Szilvia-Horváth Lilla (Statisztika, Orosháza).

Ifjúsági. Fiú, egyéni: 1. Juhász Patrik (Wiener Neudorf), 2. Baranyai Domonkos (Celldömölk). Páros: 1. Molnár István-Both Olivér (Jászkun Volán), BVSC), 3. Baranyai Domonkos-Iván Bertold (Celldömölk). Lány, egyéni: 1. Fehér Orsolya (Statisztika). Páros: Fehér Orsolya-Dari Helga (Statisztika).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában