Meglepetés a kupában

2017.11.17. 21:32

Haladás-bravúr: győzelem az UTE ellen – szombaton újra összecsap a két csapat

Alaposan meglepte és le is győzte a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Haladás Szombathely röplabdaegyüttese az élcsapatok közé tartozó UTE-t.

Horváth Erika

Nicole Kinserrel (2) szemben sokszor voltak tehetetlenek az újpestiek. Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi Haladás- UTE 3:1 (22. 18, -13, 21). – Szombathely, 200 néző, női röplabda-Magyar Kupa-nyolcaddöntő, első mérkőzés, vezette: Nagy L., Éri

Haladás: KINSER 14, MERKLINNÉ 7, Bokor 4, PARDZIK 13, BAGYINKA 6, KALMAN 6. Csere: FARKAS B. (liberó), Reljic (liberó), Fazekas, Zoltán, Horváth D., Dancsecs. Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

UTE: Bezsandolszka 12, Bleicher, Szűcs 16, Czina 3, Dégi 17, Hiruela 5. Csere: Kötél D. (liberó) 1, Ancsin, Nagy V., Császár. Vezetőedző: Horacio Bastit.

Nicole Kinserrel (2) szemben sokszor voltak tehetetlenek az újpestiek. Fotó: Unger Tamás

Az NB I-es bajnokság A csoportjának jelenlegi éllovasával került össze a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Haladás. A fővárosiak kezdőcsapatában négy magyar és egy argentin válogatott is helyet kapott.

Álomszerűen alakult az első játszma az önbizalommal telve játszó szombathelyiek számára. Először is 4-1-re elléptek. Rossz lóra tettek a vendégek, amikor ejtésekkel próbálták zavarba hozni a hazaiakat, mert a nyitásfogadásokhoz, támadásokhoz, sáncokhoz hasonlóan a mezőnyvédekezésük is remekül működött. 14-10-nél már a második idejét kérte ki Horacio Bastit, de a folytatásban is csak annyit sikerült elérnie csapatának, hogy egy-egy pontra felzárkózott. 20-19 után azonban már ennyit sem, harmadik játszmalabdáját értékesítette a végig vezető Haladás (25-22). A második szett elején próbáltak nagyobb sebességre, erősebb támadásokra kapcsolni az újpestiek. Ez arra volt elég, hogy 8-8-nál egyenlítsenek. De innen is a zöld-fehérek tudtak továbblépni, és szinte állva hagyták az egyre idegesebbnek tűnő és sokat is rontó UTE-t (25-18). A harmadik játékrészben 1-2-nél vezettek a mérkőzésen először a vendégek. 5-5-ig fej fej mellett haladt a két csapat. De miután a szombathelyieknél semmi sem működött már úgy, mint addig, hullámvölgyüket kihasználva könnyen elhúzott az Újpest, és lépésben szépített (13-25, 1:2). De a negyedik szettben újra erőre kaptak a szombathelyiek. Igaz, hogy az UTE kétszer is egyenlített (12-12, 15-15), de mindig a hazaiak tudtak újítani. Megint a helyére zökkent minden, és összesen másfél órányi játék után le is tudta zárni a találkozót a Haladás – óriási megleptésre legyőzte az élcsapatok közé tartozó UTE-t (25-21).

Dr. Mucsi Péter: – Végre harcosan, jól játszott a csapat, ami nagy öröm. Remélem, ez állandósul.

Az MK nyolcaddöntőjének visszavágóját szerdán játsszák a Megyeri úton. De addig még egyszer összecsap egymással a két csapat: szombaton 18 órától a Sugár úti sportcsarnokban NB I-es bajnokin találkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában