Bírkózás

2017.11.21. 21:43

Két birkózó-ob, négy HVSE-s érem

DOROG, MISKOLC Két korosztály szabadfogású országos bajnokságán is sikerült dobogóra érniük a Haladás VSE birkózóinak, Veréb István tanítványainak.

Horváth Erika

Dorogon találkoztak a diák II. (10–11 éves) korosztály országos döntőre kvalifikációt szerzett szabadfogású birkózói. A Haladás VSE-ből hárman jutottak el az éremcsatákig. A 23 főt számláló 35 kg-os súlycsoportban Takács Arnold két technikai tus és egy kétvállas győzelem után elődöntős lett. Ott kikapott a későbbi győztes dunaújvárosi Gajzertől. A bronzmérkőzését viszont technikai tussal nyerte meg az adácsi Vargával szemben. Az 58 kg-ban Fábián Bálint már a selejtezőben találkozott legnagyobb riválisával, akivel a di-ákolimpiai döntőt vívta. Ezúttal is a jászapáti Farkas nyert, Veréb István tanítványa számára pedig maradt a vigaszág, ahonnan három tusgyőzelemmel fel-ért a dobogó harmadik fokára. A bronzmérkőzésen a dévaványai Kecsét fektette két vállra. A 38 kg-ban Sárközi Dávid két győzelem után kikapott. Elvesztette az UTE-s Laposa elleni bronzmérkőzést is, így ötödik lett.

Az ob-érmesek edzőjükkel, Veréb Istvánnal. Balról: Fábián Bálint, Takács Arnold, Nagy Bence, Nemes Bálint Fotó: Nagy Jácint

A miskolci serdülő (13–15 évesek) szabadfogású országos bajnokságon öt vasi birkózó szerepelt. Hárman küzdhettek éremért, mindhárman a zöld-fehér klub képviseletében. A 69 kilósok 16 fős mezőnyéből Nemes Bálint kiemelkedett, csak döntőbeli riválisa tudott akciópontot szerezni ellene. Mind a négy ellenfelét technikai tussal verte, a fináléban a diósgyőri Szinayt 14-4-re. A 76 kg-osoknál Nagy Bence két technikai tus után szintén nagy különbséggel, de kikapott, így maradt számára a bronzmérkőzés, amelyet 11-0-ra nyert meg a diósgyőri Oláh ellen. Az 50 kilós súlycsoportban Hujber Dániel vereséggel nyitott, de döntőbe jutó szegedi ellenfele vigaszágra segítette. Ott egy győzelem után a bronzért szállhatott harcba, de be kellett érnie az ötödik hellyel, miután a ceglédi Komáromival szemben alulmaradt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában