BUDAPEST 

2017.11.08. 22:14

Kick-box: vb-döntős veteránok

Javában zajlik a WAKO felnőtt kick-box világbajnokság. A fiatalabb szombathelyi sportolók már befejezték az erőpróbát, a veteránok viszont még döntőznek. A fővárosi BOK Sportcsarnokban 60 ország 1535 versenyzője lép tatamira. A szombathelyi színeket négy sportoló képviseli a népes, erős mezőnyben.

Tóth Gábor

A Controll SE három versenyzőt indíthatott. Bárdosi Sándor (-79, kick-light) a nyolcaddöntőben olasz riválisától kapott ki. Technikailag hasonló szinten volt a két versenyző, ám Bárdosi nem tudott megbirkózni a rá nehezedő nyomással – talán túlizgulta a mérkőzést, elbukott. Szmolek Emanuel (79 kg, light-contact) 32-es tábláról kezdett. A 16 közé jutásért ír ellenfelét iskolázta le. A nyolcaddöntőben viszont a bolgárok ötszörös világbajnok klasszisa, Emanuel Dimitrov várt rá. Szmolek helytállt, nagyot küzdött, ám végül a rutin győzött, Dimitrov jutott tovább. A veteránok mezőnyében Bertalan Gábor Péter (63 kg) lépett tatamira. Light-contactban biztosan jutott a négy közé, ám az elődöntőben kikapott, bronzéremmel zárt. Point-fightingban a négy között kezdett, elvesztette a mérkőzését. Kick-light szabályrendszerben spanyol ellenfelet gyűrt le az elődöntőben, a csütörtöki fináléban argentin rivális ellen mérkőzik.

A veteránok között az Agrobio Classic KBC színeit képviselő Pődor Csaba (+94 kg) kick-lightban spanyol rivális ellen maradt alul az elődöntőben. Light-contact szabályrendszerben előbb szlovén, majd amerikai ellenfelet vert biztosan, bejutva a csütörtöki döntőbe – Pődör remek formában, kondiban van, bizakodva készülhet a fináléra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában