NB I/B

2017.11.27. 21:06

Küzdelmes női kézimeccsek

Nagy küzdelemben kiharcolt értékes győzelemmel folytatta az NB I/B-s női kézilabda-bajnokságot a Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia. A Haladás VSE – ismét – egyetlen góllal maradt alul idegenben.

Tóth Gábor

Ivanics Dóra remek játékkal járult hozzá az SZKKA győzelméhez. Fotó: Unger Tamás

Győri Audi ETO KC U18-Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 26-29 (14-9). – Győr, 150 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Réti T., Szedmák M.

SZKKA: Schneck – Takács K. 1, IVANICS 4, Takács B. 1, Smid, HORVÁTH P. 8, Csire 3. Csere: Pálinkás, Jurik, Schneider 2, VIRÁG 7, Szendrei 2, Pődör R., Bozzai, Cser, Mayer 1. Edző: Füzesi Ferenc.

Egy jó erőt képviselő, fiatal, hajtós házigazda várta a szombathelyieket. Az első percekben felváltva estek a gólok, majd 4-4 után ellépett a vendéglátó. Füzesi Ferenc időkérése után sem javult a helyzet, a szünetre így tekintélyes, hatgólos előnnyel vonulhatott az ETO II. Fordulás után a vasiak nagy rohamokkal nyitottak, egyre zárkóztak, sőt, az 50. percben sikerült egyenlíteni (21-21). A hajrában aztán már kijött a rutin, összeállt a védekezés, jó volt a helyzetkihasználás – ekkor már érezhető volt, hogy az SZKKA nem engedi ki a kezéből a diadalt. Nagyon fontos idegenbeli győzelmet arattak a szombathelyi lányok.

Ivanics Dóra remek játékkal járult hozzá az SZKKA győzelméhez. Fotó: Unger Tamás

Gárdony Pázmánd NKK-Haladás VSE 35-34 (19-18). – Gárdony, 75 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Mizsák D., Schmidt O.

Haladás: Márkus – Hrabovszky 6, Szabó J. 6, Kaposvári 7, Gerencsér 5, Halmos 4, Kiss. Csere: Dudora, Sebestyén 2, Baranyai 4. Edző: Kovács László.

Egy jó erőt képviselő, hazai pályán kifejezetten erős csapat fogadta a még mindig létszámproblémákkal küszködő Haladást. A szombathelyiek kezdtek jobban, sokáig egy-két góllal vezettek. Az első félidő hajrája azonban a hazaiaké volt, átlövésből szerzett gólokkal át is vették a vezetést. Fordulás után sem javult a vasiak védekezése, amit kihasznált a magassági fölényben lévő vendéglátó és meglépett. A szombathelyiek futottak az eredmény után. Ám szívósan küzdöttek, így a hajrára felzárkóztak egyetlen gólra. Az utolsó támadást a Haladás vezethette, ám a hazaiak keményen védekeztek, így egy időntúli szabaddobás zárta a mérkőzést – ami kimaradt. Nincs szerencséje a Haladásnak, a szezonban már a harmadik bajnokját bukta el egy góllal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában