Karate Londonban

2017.11.09. 20:27

A Leo Karate-do SE sportolói mindhárom színű éremből szereztek a londoni karateversenyen

A napokban rendezték meg az angol fővárosban a TKF Nationals elnevezésű nyílt nemzetközi karateversenyt. A Leo Karate-do SE sportolói mindhárom színű éremből szereztek egyet-egyet. 

Tóth Gábor

A rangos erőpróbán főként európai országokat képviselve több mint 400 karatéka vett rész. Egy napig tartott az aprólékosan megszervezett verseny, egyszerre öt küzdőtéren zajlottak az események. Kovács Ákos a 10-11 éves korosztályban kata (formagyakorlat) versenyszámban két győztes meccsel egészen az elődöntőig menetelt, ahol viszont vereséget szenvedett, így harmadik helyen zárt. Kumite (küzdelem) versenyszámban első meccsén eltaktikázta magát, egy ponttal kikapott. A 12-13 évesek között Somogyi Dávid katában egy győztes meccs után vereséget szenvedett. A kumite sem alakult jobban: első meccsén egy ponttal alulmaradt. A 16-17 évesek mezőnyében Somogyi Laura kumitéban remek teljesítményt nyújtott, de a sokszoros angol bajnoktól és a későbbi győztestől kikapott – pechjére nem volt vigaszág. A 18 évnél idősebbek kata versenyszámában Gál Enikő két győztes meccsel a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Enikő elindult az open kategóriában is, ahol két győztes és egy vesztes mérkőzés után ezüstérmet szerzett. Kumitéban egy korábbi sérülése miatt nem tudott elindulni. Gál Róbert, a Leo Karate-do SE edzője elégedett tanítványai teljesítményével.

 

A fotó illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában