örök rangadó

2017.11.04. 20:41

Magabiztosan verte a Zetét az Egis Körmend

Remek hangulatú találkozón az Egis Körmend végig kézben tartotta a mérkőzés irányítását.

Németh Zsolt

A vendégek többször is igyekeztek felzárkózni, de ez csak az első negyedben sikerült igazán. A találkozó nagy részében biztos vezetése tudatában kosárlabdázhatott a jól játszó MTE.

Egis Körmend –Zalakerámia ZTE KK 81–69 (17–13, 25–14, 21–17, 18–25)

Körmend, 2002 néző V: Földházi, Tőzsér, dr. Mészáros

KÖRMEND: Wright 11/6, HOLLINS 12, Ferencz 5/3, DAVIS 11, Horti 2

Csere: CSORVÁSI 8, TUOYO 13/3, Halász 5/3, Fanning 7/3, Németh Á. 5/3, Bán 2.

Vezetőedző: Gasper Potocnik

ZALAEGERSZEG: VAUGHN 21/12, Horváth Á. 6/6, BENKE 18/6, Szabó -, RADIC 19

Csere: Mohácsi 1, Jeffers 4, Kiss -

Vezetőedző: Bencze Tamás

Az eredmény alakulása. 4. p.: 8-2. 9. p.: 15-13. 14. p.:26-16. 18. p.: 35-24. 22. p.: 47-27. 28. p.: 58-41. 33. p.: 67-55. 33. p.: 79-62.

A találkozó előtt mindkét klub és szurkolótábora köszöntötte a pályafutását befejező Keresztes Rafaelt, aki korábban játszott a Zetében és a Körmendben is.

Radic kettesére nyolc ponttal reagáltak a hazaiak, gyors időkéréssel igyekezett rendet teremteni Bencze Tamás. De csak a 6. percben jött a második vendég kosár, igaz, az tripla volt. Aztán a 7. percben már egálnál következett a hazai időkérés. A szervezetten védekező. taktikusan játszó MTE a kisszünetig néggyel lépett el. Továbbra sem potyogtak a kosarak, percekig csak Tuoyo zsákolása, majd Benke betörése volt a kivétel. Aztán Halász hármasával már tíz volt közte. Radic kettesei jelentették a zalai zárkózást, de Davis büntetői után megint tízre nőtt a különbség. Wright hármasával pedig 16-ra, amiből 15 megmaradt a nagyszünetre.

Fanning és Horti kosarai után 20 pontos fórt ünnepelt a hazai tábor, a Zete Benke majd Radic pontjaival igyekezett lépést tartani, de 14-nél közelebb nem tudott zárkózni. Hollins lopott labdát és újra hússzal ment az MTE, amelynek még egy időkérés is belefért, a negyed végén is megnyugtató, 19 pontos körmendi vezetést mutatott a tábla.

Benke és Vaughn hármasával indult a negyed, majd amikor Horváth triplája is ült, Gasper Potocnik kért időt, mert 12-re csökkent csapata előnye. A 34. percben Bence Tamás kapott technikait reklamálásért, de csapata továbbra is versenyben maradt. Öt perccel a vége előtt is 12 volt a különbség. Aztán az Egis Körmend fogott új lendületet, a ZTE kényszerült időkérésre hárommal a vége előtt. Radic könyökösét nem vették észre a játékvezetők, Fanning faultját viszont sportszerűtlennek látták. Aztán Fanning blokkolt látványosan, de az örömét a vendégtáborból nem nézték szívesen. A biztonságiak megnyugtatták a kedélyeket, amihez Vaughn hármasa is hozzájárult kicsit.

A Zete tízig még felzárkózott, de ez csak szépségtapasz volt, az Egis Körmend jó játékkal, megérdemelten nyerte a szomszédvári rangadót.

Mestermérleg:

Gasper Potocnik: – Bámulatos első félidő a játékosaimtól, majd számomra egy szilárd harmadik következett, a negyedikben ritmust vesztettünk, de mindezeken túl gratulálok a játékosaimnak, mert igazi csapatjátékot láthattunk tőlük. Jól el tudtuk osztani a játékperceket, ami most nagyon fontos a számunkra. Megyünk tovább!

Bencze Tamás: – Gratulálok a Körmendnek a győzelemhez. Tudtuk, hogy Körmendre és hogy egy erős csapathoz érkezünk, ezt már korábban is igazolták. Tudtuk azt is, hogy ez a párharc mit jelent a szurkolók számára, igyekeztünk meglepetést szerezni, de sajnos a meccs első felében nem azt játszottuk, amit terveztünk. Ez ellen a csapat ellen csak kollektív játékkal lehet esély, de főleg támadásban ez nem sikerült. A második félidőben mindent megpróbáltunk, a küzdésért gratulálok a játékosaimnak, hiányzik még egy irányító.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában