Labdarúgás

2017.11.07. 13:57

Megyei II. osztály – Rangadó nyert az Unyom

MEGYEI KÖRKÉP A 12. forduló mérkőzéseivel folytatódott a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság a szombathelyi csoportban.

Tóth Gábor

A 12. játéknap rangadóján a Balogunyom gólgazdag mérkőzésen verte 5-3-ra a vendég Sparint. A Söpte megszenvedett a három pontért Zanaton. A Táplán sem adta könnyen a győzelmet a Gyöngyöshermánnak. A forduló meglepetlését a Gencsapi szolgáltatta, amely 1-0-ra legyűrte az esélyesebb Jákot. A Csepreg biztosan verte a Bozsokot, a Tanakajd a Csatárt. A Sé 14 góllal küldte haza a Rábahídvéget.

Balogunyom–Szombathelyi Spari 5-3 (3-1). – Balogunyom, 60 néző, vezette: Németh B.

Balogunyom: Zámbó – Horváth I. (Németh Á.), VARGA L., SZÉN, KISS M., Kalmár, Böle, Homor, Dávid (Molnár T.), FÁBIÁN (Werderits), FARKAS M.

Spari: Pungor – Dienes, VARGA B., NEUBAUER, PULAI, Szekeres, DANCS, Kelemen, Majtényi, Németh V. (Csillik), Németh R.

Gólszerzők: Kiss M. (2), Szén, Fábián, Dávid, ill. Pulai (2), Neubauer.

A Balogunyom kitűnő első félórát produkált, háromgólos előnyre tett szert. De a Spari nem adta fel, helyzeteket teremtett végig nyílttá, változatossá tudta tenni a találkozót. Két stabil csapat jó iramú, szép gólokat hozó mérkőzésén a hazaiak megérdemelten nyertek.

Honvéd Sé–Rábahídvég 14-0 (5-0). – Sé, 80 néző, vezette: Bereczky Cs.

 

Sé: Földi – Balogh D. (Fichtacher), Horváth R., Muzsai, Kovács K., Werderits (Koroknai), Bogyai (Kiss P.), Soós (Sümegi), Kiss P., Vándori, Uri.

Rábahídvég: Ligeti – Rába, Pap, Nagy G., Biró, Smolczer, Horváth E., Szendei, Tamás, Kiss S., Boda.

Gólszerzők: Farkas P. (4), Muzsai (2), Kiss P. (2), Földi, Koroknai, Deutsch-Szalai, Bogyai, Werderits, Kovács K.

A hazai csapat az első perctől az utolsóig nagy fölényben játszott, végig kontrollálta a mérkőzést. Szebbnél szebb támadásokat vezetett, melyekből szép gólokat szerzett. Minden séi játékos jó teljesítménnyel járult hozzá a klubcsúcsot jelentő, nagy különbségű győzelemhez. A szimpatikus vendég azért dicsérendő, mert nagy hátrányban is küzdött, hajtott, futballistái egymást biztatva játszottak.

Táplánszentkereszt– Gyöngyöshermán-Szentkirály 2-3 (2-1). – Táplánszentkereszt, 100 néző, vezette: Takács R.

Táplánszentkereszt: Farkas G. – Sárközi, Varga S., Borbás (Gersei), Mikovics, Hajmási (Kasza), Rajzinger, Jantos, Gáspár (Kovács B.), Horváth E., Németh G.,

Gyöngyöshermán: Káldi – Horváth Á., Farkas E., Kis (Vas T.), Hegedűs (Tóth Zs.), Szabó A., Dénes, Szép, Kopácsi (Németh Sz.), Tima (Mészáros), Serbán.

Gólszerzők: Jantos, Borbás, ill. Szép (2), Farkas E.

Kiállítva: Mikovics (68., Táplánszentkereszt).

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, aminek köszönhetően fél óra játék után 1-0-ra vezettek. Ezt követően mezőnyben csatáztak a felek, a félidő végén, gyakorlatilag a semmiből, három percen belül fordított a házigazda. A második játékrész kiegyenlített futballt hozott, de érezhetően a vendégek voltak aktívabbak. A 60. percben egy pontrúgásból, öt perc múlva pedig az egyes számú asszisztens hibájából – lesről – szerzett góllal átvette a vezetést a Szentkirály. A kialakult feszültséget Mikovics szöveggel próbálta ,,enyhíteni”, aminek eredménye a második sárga lap lett – amivel nehéz helyzetbe hozta a csapatát. Az átszervezés és a kettős csere felrázta a házigazdát, emberhátrányban is megpróbálta menteni az egy pontot. De a rutinosan vendégek remekül oldották meg a védekező feladatukat. Hiba nélkül nem lehet futballozni, illetve mérkőzést vezetni, asszisztálni sem – a döntetlen talán igazságosabb eredmény lett volna.

Csepreg–Bozsok 4-0 (2-0). – Csepreg, 100 néző, vezette: Sebesi P.

Csepreg: Farkas N. – Tájmel, Büki, Kótai, Reichardt, Baranyai, Pócza, Steiner C. (Taródi), Varga B. (Kovács Á.), Steiner M., Bánhidi (Steiner Zs.),

Bozsok: Miklós – Németh Cs. (Tar), Kovács Zs., Iker (Naisz), Dévényi, Horváth P., Mihácsi, Kovács P., Rapi, Kiss M., Pónácz (Könye).

Gólszerzők: Steiner M., Pócza, Bánhidi, Kovács P. (öngól).

A vendégek helyzetével kezdődött a mérkőzés, de aztán lassan átvette a játék irányitását a hazai csapat. A jobb erőnlétben lévő Csepreg megérdemelten tartotta otthon a három pontot. Ezzel az eredmenyel már az ötödik meccsen maradt érintetlen a hazai kapu.

Tanakajd–Felsőcsatár 2-0 (1-0). – Tanakajd, vezette: Szabó I.

Tanakajd: Somogyi – Könczöl Sz. (Stieber), Orsós, Kölkedi D., Marcz G., Marcz M. (Kmetyó), Sebestyén, Preiczer, Maczek (Filakovszky), Komáromi, Rozs,

Felsőcsatár: Horváth Cs. – Csoknyai (Sipos), Horváth B., Kiss M., Kopácsi, Krancz Gy. (Perlaki), Schmalzl, Tieber, Böhm, Krancz K. (Horváth Sz.), Horváth L.

Gólszerzők: Komáromi, Marcz G.

Gencsapáti–Ják 1-0 (0-0). – Gencsapáti, 150 vezette: Marácz Z.

Gencsapáti: Szabolics – Horváth D., Komláti, Varga D., Domján (Molnár D.), Vida K., Lőrincz, Szigetvári, Tar, Pintér (Németh P.), Varga A.

Ják: Biró – Bődi, Svob, Kiss G., Máté D., Mészáros G., Tóta (Czeglédy), Kóger, Vad, Máté Á., Mészáros B.

Gólszerző: Komláti.

A csapatként, szervezetten futballozó Gencsapáti megérdemelten győzte le a mezőnyben ügyesen adogató, de kapura veszélytelen ellenfelét. A hazaiaknál mindenki jó teljesítményt nyújtott.

Zanat–Söpte 0-1 (0-0). – Szombathely, 50 néző, vezette: Makai I.

Zanat: Szalay – SCHMIDT, Porkoláb, Szabó P., Gyurácz (Stoica), Pörge, Varga R. (Szűcs), Polgár, Lakatos (Molnár A.), Kovács G. (Horváth G.), PUTZ,

Söpte: Markovits – Nyul, Varga Cs. (Tóth P.), Kovács E., Pusker, Pungor, Kovács M., Konetsny, Kovács Zs. (Varga A.), Kovács Sz., Szakály.

Gólszerző: Szakály.

Az első félidőben kiegyenlített játékot láthattak a nézők, helyzetekkel mindkét oldalon. A második játékrész óriási hazai, kimaradt ziccerrel indult. Gyűrték egymást a csapatok, de a kapuk nem forogtak veszélyben. Vendégek mérkőzést eldöntő gólja egy ritkán látható, gyorsan elvégzett szabadrúgásból született. Az egyenlítésért küzdő, kitámadó hazaiak ellen büntetőt és több ziccert is hibázott a kontrázó vendég. A mérkőzés egészét tekintve a Zanat állta a sarat, és talán nem is érdemelte meg ezt a vereséget a tabellán sokkal előbbre található, jó erőkből álló Söpte ellen.

Kérjük a csapatvezetőket, hogy a tudósításokat küldjék el a [email protected] email címre.

1. Csepreg 11 8 2 1 31- 7 26

2. Söpte 11 7 3 1 30- 11 24

3. Tanakajd 12 7 2 3 35- 17 23

4. Balogunyom 11 7 2 2 35- 25 23

5. Ják 10 7 0 3 33- 10 21

6. Spari 12 6 2 4 34- 19 20

7. Honvéd Sé 10 6 1 3 40- 16 19

8. Szentpéterfa 10 5 2 3 27- 19 17

9. Gencsapáti 11 4 1 6 18- 31 13

10. Gyöngyösh.-Sz. 11 4 0 7 29- 28 12

11. Bozsok 10 3 1 6 28- 29 10

12. Zanat 12 2 4 6 11- 22 10

13. Felsőcsatár 11 1 4 6 18- 33 7

14. Tápláni KSK 11 1 3 7 17- 34 6

15. Rábahídvég 11 0 1 10 7- 92 0

A Rábahídvégtől 1 pont levonva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában