kosárlabda

2017.11.28. 21:15

Menetel a SZoESE

A papírformának megfelelően magabiztos győzelemmel folytatta az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokságot a SZoESE.

Tóth Gábor

Uszkai Dóra hasznosan, harcosan játszott. Fotó: Unger Tamás

 

Uszkai Dóra hasznosan, harcosan játszott. Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi Egyetemi SE-MAFC 63-44 (15-17, 10-6, 19-17, 19-4). – Szombathely, 100 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Szali Zs., Koncsek B.

SZoESE: SIMON C. 25/15, JAKUBOVICS 9, SZABAÓ-HAKLITS 8, USZKAI 7, MOLNÁR 7. Csere: Plózer 2, Fekete 2, Pankaczi -, Mezősi 3/3, Soós, Balogh V. -, Horváth L. -. Edző: Szabó László.

A sereghajtót fogadta a jó formában lévő SZoESE, a kötelező győzelemért lépett pályára. Ennek ellenére sok hibával kezdett, amit büntetett az ellenfél. A második negyed védekezése már jobban nézett ki, igaz, rengeteg ziccer, sok büntető maradt ki. Így is sikerült fordítani (20. perc: 25-23). Fordulás után komoly adok-kapok kezdődött, felváltva estek a pontok. Tartotta a lépést a vendég, de ekkor mér érezhetően a házigazda diktálta a tempót (30. perc: 44-40). Az utolsó etapban aztán robbantott a SZoESE – vagy elfáradt a MAFC. Simon Cintia zsinórban 12 pontot szerzett, a védekezés remekül működött, helyzetbe is alig került a vendég (37. perc: 58-40), A fiatalok is játéklehetőséghez jutottak, a hajrára nem maradt izgalom.

Szabó László: – A kötelező győzelmek mindig nehezek. De gratulálok a lányoknak, mert végig hittek a sikerben, nagyot küzdöttek. Ilyen hozzáállással bárkit meg tudunk verni hazai pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában