Kosárlabda bajnokság

2017.11.10. 19:55

A Pécs következik – Ismét hazai pályán játszik a Körmend

Szombaton 18 órától a Pécsi VSK-VEOLIA együttese lesz az Egis Körmend vendége a férfi kosárlabdázók élvonalának 8. fordulójában.

Németh Zsolt

Újabb nehéz feladat előtt állnak a körmendiek. Balról: Ferencz Csaba, Justin Tuoyo, Steven Davis, Marquis Wright. Fotó: Szendi Péter

A piros-feketék feldobott állapotban várhatják a következő megmérettetést, hiszen szerdán este, ha nagy csatában is, de ismét győzni tudtak a FIBA-kupában. A hosszabbításos sikerrel bebiztosították helyüket a következő csoportkörben. Ahogy Gasper Potocnik is mondta a találkozót követően, most már jobban koncentrálhatnak a hazai pontvadászatra, amelyben a pécsiek kérésére felcserélték a pályaválasztói jogot, így Ferencz Csabáék újra hazai pályán kosarazhatnak.

Újabb nehéz feladat előtt állnak a körmendiek. Balról: Ferencz Csaba, Justin Tuoyo, Steven Davis, Marquis Wright. Fotó: Szendi Péter

– Az is egy olyan dobás volt, mint a többi, csak éppen nagyon jókor jött – reagált a körmendi kapitány arra a felvetésre, hogy a Balkan elleni utolsó másodperces tripla még napokkal később is téma a városban. – Kellett, hogy hosszabbításra mentsük a meccset. Örülök, hogy bement, de annak még jobban, hogy sikerült nyerni és ezzel továbbjutni a második körbe. Igazi csapatmunka volt, nagyon büszke vagyok a srácokra! Ráadásul már nem először volt hasonló a végjáték, de mindig mi kerekedtünk felül, és ez a csapat mentális erejét mutatja. Amire szükség lesz a PVSK ellen is.

– A pécsiek kerete hasonló játékerőt képvisel, mint a legutóbbi szezonban. De nehéz meccsre számítok. Csirke Ferenc mindig nagyon jól felkészíti a játékosait. Nem lesz könnyű ellenük, nagyon veszélyesek. De a mi edzői stábunk – ahogy eddig is – felkészít minket erre a feladatra is. Igazából az a kérdés, hogy ki milyen állapotban és formában lesz. Andre Hollins és jómagam már jobban vagyunk. Kedden még nem láttam esélyét a szerdai játékomnak; nagyon köszönöm az orvosoknak és gyúrónknak, hogy összeraktak a meccsre. Szerencsére jól reagált mindenre a nyakam, a hátam, és tudtam segíteni. Sajnos Eric Fanning gyógyulása hosszabb időt vesz majd igénybe. De a szurkolóink legutóbb is nagyon sokat segítettek, amit nagyon köszönünk. Most is szükségünk lesz rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában