Asztalitenisz-nagyüzem

2017.11.07. 20:01

Szerdától vasárnapig Magyar Ifjúsági és Serdülő Bajnokság az arénában

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) utánpótláskorúak számára rendezett körversenysorozatában már ötödször lehet házigazda Szombathely városa. Az Arena Savariában szerdától vasárnapig pattognak a labdák. 

Horváth Erika

A sajtótájékoztatón (balról) dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, Kalmár Attila, a versenyt szervező Pannonsport Kft. igazgatója és dr. Paár Dávid, a Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkára Fotó: Unger Tamás

- Ismét egy rangos verseny, amely messze viszi Szombathely hírnevét – kezdte a Magyar Ifjúsági és Serdülő Bajnokság sajtótájékoztatóját dr. Puskás Tivadar, a város polgármestere. Kedden érkeztek meg a világ 45 országából – négy földrészről – azok az asztaliteniszezők, akik az U15-ös és az U18-as korosztályban már kieresztették oroszlánkörmeiket, és a jövő bajnokai lehetnek.

A sajtótájékoztatón (balról) dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, Kalmár Attila, a versenyt szervező Pannonsport Kft. igazgatója és dr. Paár Dávid, a Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkára
Fotó: Unger Tamás

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) utánpótlás- körversenysorozatában háromféle minősítésű viadalt rendeznek – évente összesen 25-öt. Szombathely immár ötödször kapott rendezési jogot. Ez a verseny Premium Junior Circuit besorolású; ami azt jelenti, hogy a hagyományosnál szigorúbb rendezési feltételeknek kell megfelelni, és 8 ezer dollár pénzdíjat is kiosztanak. A nagyszabású, 346 versenyzőt és kísérőiket kiszolgáló rendezvényt támogatja Szombathely városa is. Ezt és a kivételes versenyhelyszínt méltatta leginkább dr. Paár Dávid, a magyar szövetség főtitkára – és természetesen a magyar játékosokat. Összesen 36-an próbálnak szerencsét, köztük nyolc idei korosztályos Eb-érmes. Szövetségük – ahogy az elmúlt években is – a Pannonsport Kft.-t kérte fel a szervezési munkákra. Utóbbi igazgatója, Kalmár Attila elmondta, hogy az idei verseny előtt a Falco kosárcsapatának a FIBA EC-ben való továbbjutásával különleges helyzet adódott, mert a keddi, Novgorod elleni mérkőzés miatt kétszer kellett berendezni Az Arena Savariát. Az elmúlt hétvégi Vörsas Kupa után kiürítették, kedden a kiscsarnokban és az Agora – Művelődési és Sportházban kaptak lehetőséget a versenyzők az edzésekre. Az esti kosármeccs után vehették újra birtokba az arénát a szervezők. Egy éjszaka alatt kellett berendezni taraflexszel, 22 versenyasztallal.

Mert szerdán 9 órakor már megkezdik a csatározást az ifjúságiak, az egyes és páros versenyszámok döntői csütörtökön 19 órakor kezdődnek. Egészen vasárnapig reggeltől késő estig pattog majd a labda. A serdülők pénteken állnak asztalhoz először, a döntőik vasárnap 17.45-kor rajtolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában