Zöldasztal

2017.11.10. 20:34

A serdülők zárják a Junior Circuit-viadalt

Csütörtökön hirdettek először eredményt a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) World Junior Circuit szombathelyi állomásán. A ifjúsági egyéni és páros számokban nem került magyar versenyző dobogóra.

Horváth Erika

Az ifjúsági, U18-as korosztályban Molnár István volt a legeredményesebb magyar, a negyeddöntőben vérzett el. Fotó: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Az ifjúsági korúak (U18) egyéni és páros számait két nap alatt bonyolították le az Arena Savariában, csütörtökön késő este köszöntötték a dobogósokat – magyar asztaliteniszező nem tudott közéjük jutni. A fiú egyes főtáblájára négy magyar került fel – a tavaly még kölcsönben a Celldömölk NB I-es csapatában szereplő Both Olivér, valamint Juhász Patrik, András Csaba és Molnár István. Utóbbi jutott a legtovább; a nyolcaddöntőt még megnyerte a német színekben játszó Meng Fang ellen (4:2). Már csak egy győzelemre volt az érmes helyezést is jelentő elődöntőtől, de végül arról lemaradt, miután nagy, hétjátszmás csatában, 4:3-ra kikapott a francia Irvin Bertrandtól. Két játékos kétszer is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára: a román Rares Sipos fiú egyesben és párosban Christian Chiritával is nyert, a lányoknál pedig a szerb Sabina Surjan vihette haza az egyéni, illetve Izabela Lupulescuval együtt a párosgyőzelemért járó trófeát és pénzdíjat is.

Az ifjúsági, U18-as korosztályban Molnár István volt a legeredményesebb magyar, a negyeddöntőben vérzett el. Fotó: Unger Tamás

Pénteken a csapatversenyek selejtezőit rendezték meg az Arena Savariában; lapzártánkkor még nem volt ismert, hogy a 11 magyar érdekeltségű együttesből továbbléphetett-e valamelyik a szombati negyeddöntőbe.

Szombaton 9 órakor kezdődik a program a csapatok negyeddöntőivel, de megkezdődnek a serdülők (U15) egyes és páros csatározásai is. A csapatversenyszámok döntői várhatóan 19.45–22 óráig tartanak.

Vasárnap 9 órától folytatódnak a serdülők küzdelmei; a páros döntők kezdési időpontját 17.50-kor, az egyesekét 18.35-kor tervezik kezdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában