Sérülten a vb-n

2017.11.09. 20:23

Vass László 187,5 kilót nyomott sérülten is a vb-n

Ezüstéremmel tért haza a cseh fővárosban rendezett WUAP erőemelő és fekvenyomó világbajnokságról a veteránok mezőnyében versenyző körmendi Vass László.

Tóth Gábor

Vass László (balról) a dobogó második fokán Fotó: Csapó Ibolya

 

Vass László (balról) a dobogó második fokán Fotó: Csapó Ibolya

A prágai vb-n az 54 esztendős Vass László masters III. korcsoportban – a 49-54 évesek mezőnyében -, a -140 kilós súlycsoportban adott számot tudásáról, felkészültségéről. A körmendi sportember első fogásra biztosan nyomta ki a 180 kilót, majd volt egy sikertelen 187 kg-os kísérlete, végül 187,5 kilóval zárt – amellyel ezüstérmet szerzett.

- Csak félig-meddig vagyok elégedett – értékelt Vass László. – Az ezüstéremnek örülök, a teljesítményem viszont elmaradt az egyéni legjobbamtól, a 210 kilótól. A felkészülésem sajnos nem úgy alakult, ahogyan elterveztem, ugyanis az utolsó hat-nyolc hétben vállsérüléssel küszködtem, a vb-n is beinjekciózott vállal szerepeltem. A második helyért győri riválisommal, Molnár Csabával küzdöttem, őt nagy csatában sikerült magam mögé utasítanom. A győztes amerikai versenyző viszont 240 kg-ot nyomott, ellene nem volt esélyem. Számomra az idei szezon véget ért, pihenek egy kicsit, aztán megkezdem a felkészülést a jövő évre.

Vass László az idén szép eredménysort produkált. Májusban Egerben a magyar bajnokságon 200 kilóval aranyérmet nyert kategóriájában. Majd Lengyelországban (Biala Podlaska) a GPC Európa-bajnokságon ugyancsak 200 kilóig jutott, ami ott ezüstérmet ért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában