AVUS

2017.12.08. 21:14

Pompás uszodát kaptak a szombathelyi vízilabdázók

Köszöntőbeszédekkel, látványos műsorokkal, majd az AVUS-Mladost Zagreb mérkőzéssel avatták fel az új szombathelyi uszodát.

Pum András

 

Az AVUS OB I-es játékosai együtt vonultak ki a Gothard Jenő általános iskola első és másodikas diákjaival. Elöl az aligátorok kapusa, Horváth Alex, mögötte Garancsy András, Kiss Csaba, Vladimir Cvetic Fotó: Unger Tamás

A történet több mint tíz éve, egy kávézóban kezdődött. Juhász Tibor, az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sport-egyesület (AVUS) elnöke egy saját medencét álmodott kollégáival. Talán ő maga sem gondolta, hogy az álom valósággá válik. Márpedig ez történt: „A fedett uszoda fejlesztése és rekonstrukciója” keretén belül 2,2 milliárd forintos állami és TAO-támogatással megvalósuló beruházás 2016. július 4-én kezdődött, az alapkövet július 29-én tették le. Annak idején egyébként dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő a kormányülésen személyesen kérte, hogy 800 millió forintot a szombathelyi Fedett Uszoda rekonstrukciójára költsön az állam. A „mű” elkészült, péntek este hivatalosan is megnyitották a Fedett Uszodával egybeépült, új AVUS-uszodát, amely 21 x 33 méteres, és az aligátorok valamennyi korosztályos csapata, tehát a legkisebbektől egészen az OB I-es együttesig bezárólag, összesen 250-en használják majd. Azaz messze nem csak a profi élsportot szolgálja a gyönyörű létesítmény, hanem az egészen kicsik is sportolhatnak.

Pompás létesítménnyel gazdagodott Szombathely

A megnyitón dr. Hende Csaba, az oszággyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő, dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség alelnöke mondott köszöntőt.

- Néhány év alatt a semmiből az első osztályba küzdötte magát az AVUS, ehhez pedig most méltó uszodát kapott – mondta dr. Hende Csaba.

- Amikor egy közösségnek nagy az ereje, és összefog, képes nagy dolgokra is. Ezen akarat pedig korábban kényszerítőleg hatott Magyarország kormányára, és 800 millió forintot megszavazott az uszoda felépítésére, a többihez pedig a TAO nyújtott segítséget. Fontos, hogy ez a beruházás nemcsak a sportot, hanem az egészséget is szolgálja. Csakúgy mint a pár hete átadott Haladás Sportkomplexum. Az aligátorok sportolói nyugodtan edzhetnek, készülhetnek ebben a gyönyörű uszodában. Éljen az AVUS, éljen a szombathelyi vízilabda, éljen Szombathely! – mondta dr. Hende Csaba.

 

- Boldog ez a nap, hiszen a Modern városok program keretén belül elkészült ez a csodálatos medence, uszoda – jelezte dr. Puskás Tivadar. – A Fedett Uszoda 1981-ben épült, tavaly felújításon esett át, most pedig átadhatjuk ezt az uszodát is. A harmadik fázisban elkezdődik a wellness, a családi fürdőparadicsom kialakítása. Visszatérve az AVUS-ra: a semmiből jött és az OB I-be jutással csodát csinált, gratulálok hozzá.

- Korábban többször jártunk Szombathelyen, az AVUS-nál, aztán a sok-sok vízilabdázó-palántának helyet adó Gothard Jenő Általános Iskolában, és azt láttuk, hogy évről évre fejlődik a vízilabda – mondta Vári Attila.

Dr. Hende Csaba, dr. Puskás Tivadar, Juhász Tibor, és Vári Attila vágta át az új uszoda szalagját
Fotók: Unger Tamás

- Beérett a munka gyümölcse, a csapat a világ legerősebb vízilabda-bajnokságának első osztályában szerepel, most új uszodával gazdagodott. Örömteli, hogy ebben a sportszerető városban ennyi sportlétesítmény épült. Soha rosszabb karácsonyt a vízilabda szombathelyi barátainak! – fűzte hozzá az alelnök.

Gaál Sándor oladi katolikus plébános megáldotta az uszodát. Majd a szalagátvágás után a legkisebb aligátorok látványos úszóbemutatójával és egymás elleni meccsével zárult a megnyitó. A telt ház előtt lejátszott AVUS-Mladost Zagreb mérkőzés lapzártánk után ért véget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában