pingvinek

2017.12.08. 21:25

Alapkőletétel: tető alá hozzák a Pingvineket

VN

A Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub ifjú játékosai is közreműködtek a jégcsarnok alapkőletételén. A majdnem egész évben használható létesítmény nagy reményekre jogosít Fotó: Unger Tamás

Letették tegnap a fedett jégcsarnok alapkövét. A mintegy 2,2 milliárdos beruházás nemcsak a Pingvinek esélyeit növeli, hanem bővíti a szabadidős lehetőségeket is. Tavasszal döntött arról a szombathelyi közgyűlés, hogy majdnem egész évben rendelkezésre álló, fedett jégcsarnokot épít a harminc éve üzemelő műjégpálya szomszédságában. A TAO-támogatással megvalósuló létesítmény alapkövét pénteken helyezték el. Dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke beszédében nemcsak saját szombathelyi korcsolyás élményeit idézte föl, hanem kifejtette azt is: biztos abban, hogy a közgyűlés felelősen döntött, amikor újabb fontos sportlétesítmény építését határozta el. VN

A Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub ifjú játékosai is közreműködtek a jégcsarnok alapkőletételén. A majdnem egész évben használható létesítmény nagy reményekre jogosít Fotó: Unger Tamás

Dr. Hende Csaba beszélt arról is, hogy az európai egyesüléssel Szombathely végre profitálhat előnyös földrajzi fekvéséből, a vasi megyeszékely vonzerejének növekedéséhez pedig a munkalehetőségeken túl a jégcsarnokhoz hasonló létesítmények is hozzájárulnak.

 

A csarnok alapkőletételén köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar polgármester, hangsúlyozva, hogy a sport szorgalomra és a másik tiszteletére tanít. Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke abban bízik, hogy a szinte egész évben használható fedett jégcsarnok látványos fejlődést hoz a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub életében. Kovács Zoltán mindemellett megjegyezte: a jégcsarnok minden bizonnyal sok örömet szerez a szombathelyieknek, de a műkorcsolyázók is élhetnek a létesítmény adta lehetőségekkel.

A szabadtéri jégpálya továbbra is megmarad, mellette kap helyet az új épület, amely 60 x 30 méteres pályaméretével, 450 fős (igény esetén bővíthető) nézőterével helyszíne lehet hazai és nemzetközi jégkorongmérkőzéseknek, de más téli sportágak művelésére is alkalmas lesz. Bár a jeges sportoknak nagy hagyománya van Szombathelyen, a műjégpálya üzemeltetése – ahogy az alkalomra kiadott sajtóközlemény fogalmaz – a Szova Zrt. számára „komoly veszteségforrás”, főleg a szezonalitása okán: az év kilenc hónapjában kihasználatlanul áll. A jeges sportágak közül látványcsapatsportként a jégkorong-egyesületeknek van lehetőségük TAO-támogatást igényelni, ezért a Szova Zrt. a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klubbal dolgozott ki együttműködést a kapacitásbővítő fedett jégcsarnok megvalósítására, amelyhez egy szombathelyi kötődésű nagyvállalat 1,3 milliárd forint társasági adóval járul hozzá. A tervek szerint a jégcsarnok 18-24 hónap alatt készül el.

A beruházók az építőiparban tapasztalható áremelkedésre hivatkozva kiegészítő támogatásért folyamodnak a Magyar Jégkorong Szövetséghez, illetve újabb támogatókra számítanak.

Ezen a területen tervezik szálloda, jégfolyosó, rekreációs központ építését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában