Rövidpályás úszó-Eb előtt

2017.12.08. 20:53

Barta Márton is válogatott, de nem a fő számaiban indul

Barta Márton, a Vízmű SC kiválósága is indulhat a jövő heti rövidpályás úszó-Európa-bajnokságon. Ez lesz idén a harmadik világversenye. 

Horváth Erika

Az Eb-re induló szombathelyi edző-tanítvány páros, Budavári István és Barta Márton. Fotó: Unger Tamás

December 13-17. között Koppenhága lesz a házigazdája az úszók rövidpályás Európa-bajnokságának, amelyen összesen 40 versenyszámban hirdetnek győztest, az összdíjazás 220 ezer euró (69 millió forint) lesz, de az európai szövetség ezen felül a világ- és Európa-csúcsokat is díjazza. Negyvenhat nemzetből 548 versenyzőt neveztek, hazánkat 32-en képviselhetik – a magyar lesz a harmadik legnépesebb küldöttség -, úszóink az egyéni számokban 103-szor állnak rajthoz. (Hosszú Katinka egymaga kilencben indul.)

Tagja a magyar válogatottnak a Szombathelyi Vízmű SC kiválósága, Barta Márton is, aki az U18-as korosztály idei világbajnokságáról aranyat, ezüstöt és bronzot is hozott, de van négy Eb-ezüstje is, kettő tavalyról, kettőt pedig ebben az évben szerzett.

Az Eb-re induló szombathelyi edző-tanítvány páros, Budavári István és Barta Márton. Fotó: Unger Tamás

- Az idei korosztályos világversenyeken jól szereplő ifik számára jutalom, hogy részt vehetnek a felnőtt rövidpályás Eb-n is – mondta Budavári István, a 18 éves szombathelyi úszó edzője. – Van indulási hely bőven, hiszen országonként négy versenyzőt is lehet indítani számonként. Sajnos Marci a fő számaiban, 200 és 400 méter vegyesen mégsem kap lehetőséget, mert ezekben nem indult el a rövidpályás országos bajnokságon, a tavalyi eredményeket pedig nem vették figyelembe. 200 m háton, 200 m mellen és 100 m vegyesen állhat rajthoz. De tanulni mindenképpen lehet ezen a versenyen, ezekben a számokban is.

A magyar küldöttség – benne Barta Mártonnal és Budavári Istvánnal – vasárnap utazik el Koppenhágába, a versenyek szerdán kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában