NYÍREGYHÁZA

2017.12.20. 20:40

Búcsú után pihenő

A papírforma szerint 3:0-s vereséggel búcsúztatta a Fatum-Nyíregyháza a női röplabda-Magyar Kupa negyeddöntőjében a Haladás Szombathely csapatát.

Horváth Erika

Fatum-Nyíregyháza-Haladás Szombathely 3:0 (15, 22, 10). – Nyíregyháza, 200 néző, női röplabda-Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó, vezette: Halász E., Sík.

Nyíregyháza: G. Francesco 3, Fernandez 12, Kalotai 6, Villám 9, Valdez 9, Kalicanin 7. Csere: Tóth F. (liberó), Kotormán 1, Kundrák 2. Vezetőedző: Horváth András.

Haladás: Bagyinka 2, Reljic 6, Kinser 6, Kalman 11, Pető 2, Paradzik 7. Csere: Zoltán (liberó), Farkas (liberó), Dancsecs, Csóka, Marton. Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

Szombathelyen is 3:0-ra nyert az NB I. alapszakaszában a B csoport élén végzett Nyíregyháza, saját otthonában még inkább esélyesként várhatta a Haladást. A megfáradt és létszámproblémákkal küzdő zöld-fehérek bár már kedden is kaptak edzéslehetőséget, a hatalmas térben eleinte nem érezték a pályát. Mire magukra találtak, már késő volt (25-15). A második játszmában viszont nagyon jól tartották magukat, végig partiban tudtak maradni az élcsapattal. De ezt a játékrészt is a hazaiak nyerték – ezzel pedig el is dőlt a négy közé jutás (25-22). A harmadik szettnek még a kezdőcsapatával vágott neki a Haladás, aztán sorra a fiatalok is pályára léphettek a komoly erőt képviselő házigazda ellen (25-10).

Ezzel lezárta az esztendőt a Haladás röplabdacsapata. Mint dr. Mucsi Péter vezetőedző elmondta, másfél hét pihenőt kapnak a lányok – házi feladattal. Egyrészt mert elfáradtak a sorozatmérkőzésekben, másrészt mert termük sem lesz a Szilveszter Kupa teremfocitorna miatt. A külföldiek is hazautazhatnak az ünnepekre. Január 2-án találkoznak újra, és kezdenek el készülni az alsóházi csatározásokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában