asztaltenisz

2017.12.18. 20:56

A CVSE négy asztaliteniszezője is játszhatott a Versenyek versenyén

BUDAPEST A CVSE-Swietelsky-Jufa Hotels asztaliteniszezői közül Fazekas Péter szerepelt a legjobban a magyar asztalitenisz történetének legmagasabb összdíjazású tornáján, a Versenyek versenyén – harmadik lett.

Horváth Erika

A legendás játékos és edző, Berczik Zoltán emlékére megrendezett viadalon 10 millió forint talált gazdára. A Versenyek versenyén azok indulhattak, akik az idei ötből legalább három ranglistaversenyen részt vettek, és a legjobb négy – vagy három – eredményük alapján kialakított rangsorban a férfiaknál az első 16, a nőknél az első 12 helyen álltak.

A celldömölki játékosok közül négyen is ott lehettek a mezőnyben. A 16 játékos először négy négyes csoportban játszott körmérkőzést. Az első helyezettek már a nyolc között tudhatták magukat: így lett negyeddöntős a múlt héten Top 12-es bajnoki címet szerző Szita Márton – aki Molnár Krisztiánt 4:1-re, a későbbi győztes Majoros Bencét 4:3-ra, Magyar Lászlót 4:2-re győzte le –, valamint Fazekas Péter – aki Szudi Ádámot és Do Phuong Namot 4:0-ra, Timafalvi Gergőt 4:3-ra múlta felül a csoportjában. Egy győzelemmel (Muskó Péter ellen 4:1), valamint két vereséggel (Ecseki Nándor és Lakatos Tamás ellen is 1:4) csoportharmadikként zárt Kriston Dániel, de neki is maradt még egy esélye a nyolc közé jutásra. Élt is a „bejátszás” lehetőségével, 4:3-ra verte a Dortmundban légióskodó Szudit. Simon Ferencnek nem sikerült mérkőzést nyernie, így ő már csak a 13–16. helyért játszhatott.

A CVSE három állva maradt játékosa közül ketten a vasárnapi elődöntőbe is bejutottak. Fazekas 4:0-ra verte Kosiba Dánielt, a hétszettes Kriston–Szita csatából előbbi került ki győztesen (4:3).

Fazekas Péter dobogós helyezést tudott szerezni, pedig a verseny szervezéséből is oroszlánrészt vállalt
Fotó: Unger Tamás

A finálénak végül egy volt celldömölki asztaliteniszező lehetett az egyik résztvevője. A már Németországban, a TTC Ober-Erlenbach csapatában játszó Ecseki Nándor ugyanis 4:2-re legyőzte Fazekas Pétert. Kriston Dánielnek Majoros Bencét (Borussia Dortmund) kellett volna legyűrnie a döntőért, de nem volt esélye, 4:0-ra kapott ki. Ezen a versenyen az elődöntő két vesztese is játszott. A celli bronzmérkőzést Fazekas 4:1-re nyerte Kristonnal szemben.

A döntőben: Majoros–Ecseki 4:3. A győztes Majoros Bence 1 millió forinttal gazdagodott, akárcsak a nőknél első Imre Leila.

A Versenyek versenyén senki sem maradt pénzdíj nélkül. A harmadik Fazekas Péter 400, a negyedik Kriston Dániel teljesítményét 300 ezer forinttal díjazták. Szita Márton végül ötödik lett, miután az 5–8. helyért előbb 4:2-re legyőzte Nagy Krisztiánt, majd 4:3-ra Kosiba Dánielt is – 250 ezer forint volt a jutalma. A 16. helyen záró Simon Ferencé pedig 100 ezer.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában