KÖRKÉP 

2017.12.06. 20:15

FIFA-klubvilágbajnokság

Szerdától december 16-ig az Egyesült Arab Emírségek két városa ad otthont az esztendő utolsó rangos nemzetközi futballtornájának, a FIFA-klubvilágbajnokságnak.

Tóth Gábor

Az erőpróbán a hét csapat vesz részt, a hat kontinentális bajnok és a rendező ország aranyérmese. Így a spanyol Real Madrid (európai Bajnokok Ligája-győztes), a brazil Grémio (Copa Libertadores-győztes), a mexikói Pachuca (Észak- és Közép-Amerika, valamint a karibi térség Bajnokok Ligája-győztese), a marokkói Wydad Casablanca (afrikai Bajnokok Ligája-győztes), az új-zélandi Auckland City (óceániai Bajnokok Ligája-győztes) és a házigazda Egyesült Arab Emírségek bajnokcsapata, az Al-Dzsazira. A mérkőzéseknek Abu-Dzabi és El-Ajn stadionjai adnak otthont. A két nagy esélyes, a Real Madrid és a Grémio kiemelt, mindkét együttes csak az elődöntőben csatlakozik a sorozathoz – előbbi december 13-án, utóbbi 12-én. A spanyol sztárcsapat egyébként címvédőként érkezik a klubvilágbajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában