SZOMBATHELY

2017.12.11. 21:27

Gazdasági bizottság: megújul a VAOSZ-tekepálya?

A gazdasági és városstratégiai bizottság hétfőn délután vitatta meg a hatáskörébe tartozó kérdéseket az év utolsó, csütörtöki közgyűlése előtt. 

SZMK

Fotó: Pixabay

Fotó: pixabay.com

A szombathelyi önkormányzat a Szent Márton Esélyegyenlőségi Támogatási Program keretében kíván támogatást nyújtani a hátrányos helyzetű gyermekeknek. A gazdasági és városstratégiai bizottság egyetértett ennek alapelveivel, a részletes feltételeket az elkövetkező időszakban dolgozzák ki. A testület elfogadta a város civil koncepciójában megfogalmazott helyzetértékelést és a 2018-2022 közötti időszakban megvalósítandó feladatokat.

A bizottsági tagok egyhangúlag támogatták a város egészségügyi alapellátása továbbfejlesztésének tervét, és nem váltott ki jelentősebb vitát a költségvetés módosítása, valamint az átmeneti időszak gazdálkodásáról szóló rendelet megalkotása sem.

A bizottság egyetért azzal a javaslattal, hogy amennyiben rendelkezésre áll a megvalósításhoz a központi forrás, akkor megtörténik a VAOSZ-tekepálya felújítása is. A testület jóváhagyta a költségvetési intézmények jövő évi belső ellenőrzési tervét, valamint a város arculati kézikönyvét, amelynek megalkotását törvény írja elő.

Az önkormányzat – a korábbi évekhez hasonlóan – az idén is 90 millió forinttal járul hozzá a fedett uszoda fenntartási veszteségének finanszírozásához. A bizottság mindemellett többségi szavazással támogatta a Haladás Sportkomplexumfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója szerződésének 2018. február 28-áig történő meghosszabbítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában