A 2017-es év atlétái

2017.12.19. 20:22

Halász Bence, Rába Dániel és Varga Donát is korosztálya legjobbja

Díjeső hullott a Dobó SE-sekre a Magyar Atlétikai Szövetség évzáró gáláján. Három kategóriában is szombathelyi kalapácsvető lett a 2017. év atlétája.

Horváth Erika

A Szombathelyi Dobó SE – Németh Pál Dobóakadémia elismerést kapott különítménye. Balról: Németh Zsolt vezetőedző, Halász Bence, Pars Krisztián, Gyurátz Réka, Varga Donát, Rába Dániel, Igaz Bálint masszőr, a válogatottak segítője és Németh László edző. Fotó: Mérei László/MASZ

Exkluzív környezetben, a Groupama Aréna konferenciatermében tartotta idei évzáró gáláját a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ). Amelyen nemcsak a 2017. esztendő legjobbjait díjazták, hanem felidézték a magyar atlétika elmúlt 120 évét is. Sok régi atléta is jelen volt; nagy tetszést aratott, hogy filmfelvételek segítségével felelevenítették a legkiemelkedőbb magyar atléták dicső pillanatait. Már ebből a sorból sem hiányoztak a szombathelyiek – az olimpiai és kétszeres Európa-bajnok, kétszeres vb-ezüstérmes Pars Krisztián, az Európa-bajnok, kétszeres vb-bronzérmes Gécsek Tibor, a szintén kalapácsvető, ma már mesteredző, vb-ezüstérmes, Universiade-győztes Németh Zsolt, vagy a vb-bronzérmes diszkoszvető, Horváth Attila.

A 2017-es év értékelésénél színpadra szólították a felnőtt világversenyre kijutott atlétákat, a három Dobó SE-st, Pars Krisztiánt, Halász Bencét és Gyurátz Rékát is. Utóbbit új U23-as országos csúcsáért is elismerték. Külön is köszöntötték azokat, akik döntőbe kerültek a világversenyeken: Halász, Gyurátz, és a junior korú Rába Dániel is ott volt a sorban.

A Szombathelyi Dobó SE – Németh Pál Dobóakadémia elismerést kapott különítménye. Balról: Németh Zsolt vezetőedző, Halász Bence, Pars Krisztián, Gyurátz Réka, Varga Donát, Rába Dániel, Igaz Bálint masszőr, a válogatottak segítője és Németh László edző. Fotó: Mérei László/MASZ

 

Négy-négy férfi és női korosztályban választották meg az év atlétáját.

A Szombathelyi Dobó SE aratott, mindhárom fiú utánpótlás kategória díját elhozta.

Az év legjobb U23-as férfi atlétája Halász Bence lett, aki korosztályában Európa-bajnoki címet szerzett kalapácsvetésben, a felnőtt-világbajnokságon 11., az Universiadén negyedik helyezett. Ezüst-érmet hozott a Dobó Európa Kupáról, hatodikként zárt a nemzetközi szövetség kalapácsvetőverseny-sorozatában, negyedik az idei világranglistán, felnőtt magyar bajnok és Magyar Szuper Liga-győztes is. A junior korosztályban Rába Dániel az év atlétája – az U20-as Eb-n bronzérmet szerzett, válogatott viadalt nyert, junior országos bajnok és Junior Liga-győztes. A legjobb fiú ifjúsági versenyzőnek Varga Donátot választották, aki a világ idei harmadik legjobb eredményét tudhatja magának az ifjúsági korosztályban. Éremesélyes lehetett volna az ifi-vb-n, ha nem lép vissza a versenytől Magyarország (is). U18-as válogatott viadalt nyert, ifjúsági országos bajnok és Ifjúsági Liga-győztes. És természetesen mindannyiszor köszöntötték edzőiket, Németh Zsoltot és Németh Lászlót is.

A felnőtt korosztályban az év atlétája címet a férfiaknál a gátfutó dr. Baji Balázs, a nőknél a súlylökő Márton Anita érdemelte ki, az év edzője díjat pedig ifj. Tomhauser István, Baji mestere kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában