SZIGETSZENTMIKLÓS

2017.12.21. 21:24

Kiütéses győzelemmel a negyeddöntőben

Biztosan verte az NB II-es Szigetszentmiklóst, így bejutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata.

Tóth Gábor

Német Péter három góllal, gólpasszokkal járult hozzá a fölényes győzelemhez. Fotó: Unger Tamás

Szigetszentmiklós Futsal (NB II.)-Swietelsky-Haladás VSE (NB I.) 3-11 (1-4).

Szigetszentmiklós, 100 néző, futsal Magyar Kupa-mérkőzés, vezette: Wittner J., Leél.Őssy Á. (Ibriksz M.).

Szigetszentmiklós: Matus – Gergály, Dauner, Appl, Kovács. Csere: Hoffer (kapus), Vörös, Kerékgyártó Z., Spáth, Fülöp, Gál, Kerékgyártó M., Gelecsér. Edző: Haffner György.

HVSE: Sásdi – Sipos G., Horváth P., Hajmási, Michel. Csere: Matyi, Gyimesi (kapusok), Hegyesi, Öreglaki, Németh P., Németh E., Vidák, Bencsik. Edző: Turzó József.

Gólszerzők: Appl, Fülöp, Dauner, illetve Németh P. 3, Vidák 2, Bencsik 2, Hajmási, Michel, Öreglaki, Kovács (öngól).

Német Péter három góllal, gólpasszokkal járult hozzá a fölényes győzelemhez. Fotó: Unger Tamás

A Haladás rögtön nekiesett a fiatal játékosokat felvonultató NB II-es élcsapatnak, már a 8. percben 2-0-ra vezetett. A folytatásban azonban kiengedett, könnyelműbb játékra váltott, így szépített, belelkesedett a házigazda. Az időkérés megtette a hatását, rendezte sorait a szombathelyi gárda, a szünetben már 4-1-es előnyben volt. Fordulás után a hazaiak egyre nehezebben tartották a lépést, ugyanis a zöld-fehérek komolyan álltak hozzá a meccshez, szervezetten védekeztek, gyors, látványos támadásokat vezettek, csapatként futsaloztak. Ennek megfelelően kiütéses győzelemmel léptek a legjobb nyolc közé.

Turzó József: – Elégedett vagyok a hozzáállással, az eredménnyel, biztosan érvényesítettük a papírformát – az ellenfelünkben pedig egy hajtós, szimpatikus csapatot ismertem meg. Várjuk a sorsolást, és ha folytatásban legyőzhető ellenfelet kapunk, akkor kezdhetünk reménykedni a Final Fourban. Már csak négy NB I-es együttes maradt a mezőnyben – óriási meglepetésre kiesett a Győr is -, ezért talán bízhatunk egy kedvező sorsolásban.

A nyolcaddöntő további eredményei

Nyírgyulaj (NB I.)-Berettyóújfalu (NB I.) 1-5, ELTE-BEAC (NB II.)- UTE (NB II.) 4-1, Csömör (NB II.)-Győri ETO (NB I.) 8-3, Aramis (NB I.)-FTC (NB I.) 3-4, Dunakeszi (NB II.)-Kecskemét (NB II.) 3-1, Bodon Péter FC (NB II.)-Gödöllő (NB II.) 6-10, REAC (NB II.)-Debrecen (NB I.) 5-10.

A Magyar Kupa negyeddöntőjében már oda-vissza játszanak a csapatok. A négyes döntőnek – a tervek szerint február végén, március elején – Nyíregyháza ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában