kőszeg

2017.12.31. 15:07

Még a kutya is jelmezbe öltözött – Futással búcsúztak az óévtől Kőszegen

Futottak a „sötét oldal” képviselői, tűzoltók és bokszolók is csatlakoztak egy könnyű edzésre (inkább bemelegítésre) az óévbúcsúztató, már hagyományos jelmezes futáshoz Kőszegen. Még a nap is kisütött a sportos évzáráshoz.

Bakos Ágnes

Volt, aki műtősnek öltözött, volt, aki mintha takarításhoz készült volna, a „sötét oldalt” Darth Vader-maszkos fiatalok képviselték. És voltak tűzoltók is – ők nem jelmezt, hanem munkaruhát viseltek, abban csatlakoztak a kőszegi szilveszteri jelmezes kocogáshoz.

Meg egy kutya is jelmezben futott: jól viselte az ördögszarvakkal felszerelt pántot a fején.

„Bocs, elaludtunk…”, ezzel a köszönéssel érkezett egy fiatal pár a várhoz: egy-egy bögre kávéval, papucsban, pizsamában és hálóköntösben. Azért persze rétegesen öltöztek az óévbúcsúztató kocogáshoz, bár az év utolsó délutánjára ígért napsütés Kőszeget már dél előtt elérte és derült időben kocoghattak a vállalkozó kedvűek. Nemcsak helyből, messzebbről is érkeztek, például a gencsapáti gyermekotthonból is jöttek résztvevők. Színes lett a rajt előtti csoportkép, a futók izgatottan várták a 11 órai harangszót, hogy indulhassanak.

– Megkérem a szép fekete hajú lányt, hogy indítsa a futást – fordult a fekete műhaj-zuhatagot viselő Huber László polgármesterhez Pócza Zoltán (Pócza mezben!), a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház igazgatója. Pezsgődurrantásra indultak a lelkes futók a Jurisics téren át a Fő térre, a piactól dél felé, majd visszakanyarodva a városközpont másik felében. ‎Voltak ovisok és nagyszülők és a két korosztály között is bőven akadtak vállalkozókedvű jelmezesek, és a kísérők is legalább annyian voltak, mint a futók. A jelmezeket értékelték és díjazták a szervezők (mindenki nyert).

Nem volt hosszú a táv – a tömeg annál színesebb és hangosabb, hiszen ez volt a cél, legyen zajos és feltűnő a csapat.

A Fő téren futás közben „feltöltődhettek”, majd a célban, a vár udvarára visszatérve közösen koccintottak – 2018-ra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában