röplabda

2017.12.19. 20:38

Mindkét SZoESE-csapat idegenben nyert

A SZoESE győzelemmel, a HVSE/SI vereséggel zárta a naptári évet a női röplabda NB II. nyugati csoportjában. A SZoESE férfigárdája megszerezte első győzelmét.

Horváth Erika

Jól, magabiztos győzelemmel zárta az évet a SZoESE női csapata. Balról Demény Laura, Kiss Laura, Demény Liza. Fotó: Unger TamásFoto:

RÖAK-Sport 36 Kaposvár-Szombathelyi Egyetemi SE 0:3 (-19, -8, -19). – Kaposvár, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Barabás, Selega.

SZoESE: Gulkai, Varga N., Kiss L., Demény Liza, Demény Laura, Nagy J. Csere: Bozzai, Börzsönyi. Edző: Bodzer Attila.

A csoport középmezőnyébe tartozó két csapat Szombathelyen nagyon szoros meccset vívott, akkor 3:1-re nyertek a szombathelyiek. A kaposvári visszavágó is kiegyenlítetten, jó röplabdával indult. 7-12-nél állították meg a játékot időkéréssel a hazaiak, de a SzoESE-t nem sikerült; magabiztosan, Demény Liza és Kiss Laura sáncaival 17 perc alatt nyerték meg a szettet (19-25). A másodikban átgázoltak ellenfelükön a szombathelyiek. Demény Laura a centerposzton, Varga Nikoletta a szélen gyártotta a pontokat (2-20). A csereként beállt Bozzai Enikő nyitásaival gyorsította meg az újabb játszmagyőzelmet a vasi alakulat (8-25). A következő játékrészben nehezebb dolga volt a SZoESE-nek, de mindenki tett azért – például Gulkai Zsófia az ütők kiszolgálásával, Börzsönyi Szonja és Nagy Jennifer a támadásokkal, hogy minél előbb sikerüljön lezárni a meccset (19-25).

Vasas-Óbuda-Haladás VSE/Sportiskola 3:1 (-18, 26, 19, 14). – Budapest, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Ladányi, Vígh.

HVSE/SI: MAJCZÁN, Horváth K., MARTON, Dabronaki, Ferencz, Vécsey. Csere: Csitkovics (liberó), Csóka. Edző: Petre Mircea Antonio.

A csoport sereghajtói közé tartozó két rivális találkozója nagyon jó iramban kezdődött. A zöld-fehéreknek stabil volt a nyitásfogadása, magabiztosan támadtak, meg is nyerték az első játszmát (19-25). Hasonlóan teljesítettek a második szettben is, de a végjátékban egy hajszállal alulmaradtak (26-24). A fiaskó rányomta a bélyegét a következő játszmára; dekoncentráltan kezdtek, aztán már túl késő volt behozni a hátrányt (25-19). Ezután már rengeteget hibáztak a szombathelyiek, nem volt esélyük az ötödik játszmára (25-14).

Sümeg-Dabronc-Szombathelyi Egyetemi SE 2:3 (21, 18, -23, -24, -10). – Sümeg, NB II-es férfi röplabdamérkőzés, vezette: Szabó Zs., Kiss Z.

SZoESE: MARSAI, Bodovics, Újvári, Szabó Á., Barbalics, Pék. Csere: Koller (liberó), Szabó G. Játékos-edző: Szabó Gábor.

Mivel hiányzott a stabilitás a szombathelyiek játékából, 2:0-ra el tudtak húzni a hazaiak. Ezután lépett pályára a vasiak játékos-edzője, Szabó Gábor, aki kéztöréséből felépülve másfél hete szabadult meg a gipsztől. Vezérletével sikerült a maguk javára fordítani a mérkőzést, megszerezni az első győzelmet a SZoESE-nek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában