Helyi sport

2017.12.15. 20:15

Horváth Győző megszerezte a WKF interkontinentális bajnoki övét

A szombathelyi Horváth Győző horvátországi címmeccsen szerezte meg a WKF interkontinentális bajnoki övét kick-box full contactban.

Horváth Győző – nyakában a díszes trófeával – és Iváncsa Tamás Foto: Shukotai Team

A Shukotai Team rutinos, 50 éves harcosa világranglista helyezett harmadikként lépett elő a 33 esztendős bosnyák Sasa Dajic kihívójává. A WKF interkontinentális címmeccsét kick-box full contact szabályrendszerben, +91 kilós súlycsoportban vívták a felek – és 5x2 percben állapodtak meg. Ám Horváth Győző az első menetben, technikai KO-val diadalmaskodott.

Horváth Győző – nyakában a díszes trófeával – és Iváncsa Tamás Foto: Shukotai Team

- Ellenfelemről annyit tudtam, hogy ügyes, képzett bunyós, több harcművészetben is jártas, a kick-box mellett taekwondóban és MMA-ban is vannak szép eredményei, valamint ő is komoly rutinnal van felvértezve – kezdte beszámolóját Horváth Győző. – Ugyanakkor azzal is tisztában voltam, hogy közelharcban megfoghatom. Így is tettem, egyből nekirontottam, többször is beszorítottam a sarokban, végül egy testütéssel a földre vittem – bordasérülést szenvedett. A vártnál könnyebben gyűjtöttem be az amatőrök mezőnyében elérhető legrangosabb elismerést, az úgynevezett kisvilágbajnoki címet. Örülök az övnek, keményen megdolgoztam érte. De sajnos én sem leszek fiatalabb, néha már fáj itt-ott, így a jövőben már csak light kategóriában versenyzem. Pályafutásom egyik legszebb, legértékesebb eredménye a mostani.

A horvátországi kick-box és K1 gálán szorítóba lépett Horváth Győző tanítványa, Iváncsics Péter is, aki K1 szabályrendszerben, 70 kilóban küzdött meg egy horvát fiúval. Jól bunyózott, 2-1 arányú pontozással nyert. Így pályafutása második felnőtt K1-es meccsén is győzelemmel bizonyította, hogy szép jövő előtt áll. A Shukotai Team sportolói a 2018-as esztendőben két komolyabb erőpróbán, áprilisban egy olaszországi nyílt nevezéses világbajnokságon, novemberben pedig a WKF argentínai világbajnokságán adnak számot a tudásukról, felkészültségükről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában