FIBA Europe Cup

2017.12.19. 19:21

Törökországban az Egis Körmend

Az Egis Körmend NB I-es kosárcsapata az idén két selejtezőkör, majd egy csoportkör után újra a második fordulóba jutott a FIBA Europe Cup mezőnyében. Ezt a sorozatot szerdán idegenben, a török Demir Insaat otthonában kezdik a piros-feketék – magyar idő szerint 17 órakor.

Németh Zsolt

Körmend–Balkan FIBA Europe Cup-csoportmeccs. Középen Ferencz Csaba. Fotó: Szendi Péter

A Körmend a FIBA Europe Cup második csoportkörében a litván BC Nevezis, a török Demir Insaat és az Alba Fehérvár gárdájával került egy négyesbe – elsőként török ellenfelével „ismerkedik meg közelebberől” a Rába-parti együttes. A török vendéglátók mindössze egyetlen vereséget szenvedtek el az első körben – igaz, azt otthon – a belga Mons csapatától. A körmendiek négy győzelemmel, két vereséggel csoportmásodikként léptek tovább – viszont a továbbjutást a legelsők között, már a 4. forduló után bebiztosították. Az Egis Körmend vezeti a honi bajnoki tabellát, ugyanakkor a legutóbb is voltak hiányzói; ritka, amikor mindenki rendelkezésre áll. Gasper Potocnik edző a keddi indulás előtt sem tudott biztosat mondani a szerdai keretről, ám előtte másról beszélt.

- Azzal tisztában kell lennünk, hogy a második csoport sokkal erősebb, mint az előző volt – jelezte a tréner. – Tavaly nagy siker volt számunkra, hogy a második körből is továbbjutottunk, de a realitások talaján kell maradnunk. Ha ez most is összejönne, az óriási, hihetetlen siker lenne, hiszen itt azért nem mi vagyunk a legesélyesebbek. Az Albának voltak gondjai az elején, de a fehérvári gárda mégiscsak a magyar bajnoki címvédő. A másik két csapat pedig nagyon erős bajnokságból jön. A török az egyik legjobb Európában, de a litván sem nagyon marad el mögötte. Nem számíthatunk arra, hogy minden meccset meg fogunk nyerni, de a másik oldalról atléták, sportolók vagyunk, akik mindent meg fognak tenni azért, hogy az összes mérkőzésen nyerjenek. Ez nem kérdés!

Körmend–Balkan FIBA Europe Cup-csoportmeccs. Középen Ferencz Csaba. Fotó: Szendi Péter

- A nyitómeccs előtt nagyon sok problémánk van, számos sérülés nehezíti a dolgunkat, különösen a palánk alatt.

- folytatta Gasper Potocnik. – A mérkőzés napján látjuk majd, hogy ki tud pályára lépni. Nagyon erős ellenfélhez látogatunk, amelynek csapatában rutinos kosarasok szerepelnek. Euroliga-szintű, sőt, az NBA-t megjárt játékosok, akik ellen igazi csapatként foguk kosarazni. Igyekszünk sokkal agresszívebben, jobban védekezve játszani, mert minden a védekezésből indul. A lepattanózásra nagy figyelmet fordítunk, és okosabban kell kosárlabdáznunk, mint az előző mérkőzéseken.

Nem lesz könnyű, de mindent ki akarunk hozni magunkból Törökországban!

A 2. CSOPORTKÖR MENETRENDJE

2017. december 20., szerda 17.00: Demir Insaat-Egis Körmend. 2018. január 9., kedd, 18.30 (Digisport): Egis Körmend-BC Nevezis. Január 17., szerda, 18.30 (Digisport): Egis Körmend-Alba Fehérvár. Január 24., szerda, 18.30 (Digisport): Egis Körmend-Demir Insaat. Január 31., szerda: BC Nevezis-Egis Körmend. Február 6., kedd, 18.30: Alba Fehérvár-Egis Körmend.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában