Egis Körmend

2018.01.24. 07:02

Extra teljesítmény kell a törökök ellen

Az Egis Körmend a török Demir Insaat Büyükcekmece csapatát fogadja (szerda 18.30) a FIBA Europe Cup második csoportkörének negyedik mérkőzésén.

Tóth Judit

A FIBA Europe Cup idei sorozatában eddig Ferencz Csaba értékesítette a legtöbb triplát. Fotó: Szendi Péter

A FIBA Europe Cup második csoportkörében a J csoportban az Alba Fehérvárrral, a török Demir Insaat Büyükcekmece csapatával és a litván Nevezissel küzd a Körmend. Az eddigi három fordulóban egy győzelem és két vereség a mérlege Gasper Potocnik legénységének. A piros-feketék hazai pályán nyertek a litvánok ellen (85-79), múlt szerdán viszont kikaptak az Albától (85-77). Idegenben a törököknél sem sikerült a bravúr a Körmendnek (79-72), a vereségért azonban visszavághatnak szerdán este, a csoportkör negyedik fordulójában. A törökök elleni találkozó lesz a Körmend utolsó hazai meccse ebben a négyes csoportban, a győzelem létkérdés, hiszen ha nem jön össze, elszállhat a továbbjutás.

A FIBA Europe Cup idei sorozatában eddig Ferencz Csaba értékesítette a legtöbb triplát. Fotó: Szendi Péter

Ferencz Csaba csapatkapitány úgy véli, száztíz százalékkal kell teljesíteni, ami nem lesz könnyű, mert a török csapatnak minden poszton nagyon jó játékosai vannak.

Nagyon össze kell kapnunk magunkat, extra játékra lesz szükségünk, ha életben akarjuk tartani a továbbjutási reményeket. A decemberi odavágón elszenvedett hétpontos vereségért legfőképpen magunkat okolhatjuk, nagyon rossz százalékkal dobtunk, nem csak mezőnyből, a büntetőink is katasztrofálisan sikerültek.

- mondta Ferencz, aki szerint az új irányító, Dillard nagy hasznára lehet a csapatnak, ezt mutatta a legutóbbi bajnoki mérkőzés is. – Simán túlléptünk a soproni csapaton, Dillard védekezésben és támadásban is megtette a magáét, az ő lendületére szükség lesz szerdán este is – tette hozzá.

A körmendi csapatkapitány teljesítményét a FIBA Europe Cup hivatalos oldalán is méltatták a múlt heti mérkőzések után. Ferencz távoli dobóteljesítményét emelték ki, ebben a nemzetközi sorozatban ő értékesítette magasan a legtöbb hárompontost eddig, összesen 38-at – amúgy kiváló, 48,1-es dobószázalékkal.

- Jólesik, hogy elismerik a teljesítményemet, de számomra az a legfontosabb, hogy minél több meccset nyerjen meg a csapatom, beleértve a hazai és a nemzetközi mérkőzéseket is. A feladat adott, nem lehet hibázni szerdán este a törökök ellen, remélem, én is tudom folytatni a sikeres sorozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában