A klubvezetés, a csapat és a szurkolók meggyőzték

2018.01.07. 17:26

Gasper Potocnik marad a Körmend vezetőedzője

Marad az Egis Körmend vezetőedzője Gasper Potocnik. A klub vezetése a Jászberény elleni találkozót követően ült le még egyszer a szlovén szakemberrel, akivel sikerült megállapodniuk, így a folytatásban is ő irányítja a körmendi csapatot.

Tóth Judit

A klubvezetés, a csapat és a szurkolók meggyőzték Gasper Potocnikot - folytatja a munkáját. Fotó: Unger Tamás

A szombati Jászberény elleni győzelem után is sok kérdőjel maradt a szurkolókban. Némelyek ideges, feszült hangvételű gondolatokat fogalmaztak meg, mert szerettek volna tisztán látni a csapat jövőjét illetően. A mérkőzés sajtótájékoztatóján Ferencz Csaba, a körmendiek csapatkapitánya egyértelműen kiállt Potocnik mester mellett.

Vegyes érzelmek kavarognak bennem az utóbbi napok történései után. Annak örülök, hogy megtört a jég, és sikerült nyernünk, viszont Gasper mester távozásába nem tudok belenyugodni. Szeretném, ha meggondolná magát és maradna, mert szép győzelmeink voltak, jó sorozatot tudhattunk magunk mögött. Minden csapatnál vannak hullámvölgyek, szeretném, ha vele együtt oldanánk meg a problémákat, és lennének még közös sikereink a jövőben.

Ferenczen kívül mások is ragaszkodhattak a szlovén edzőhöz, hiszen a szombati meccs után újra leült tárgyalni Potocnik és a klubvezetés. A hivatalos sajtóközleményből kiderül, hogy sikeresek voltak az egyeztetések, minden marad a régiben, továbbra is ő irányítja a csapatot.

- A Jászberény elleni találkozó előtt komolyan gondoltam, hogy ez lesz számomra az utolsó körmendi mérkőzés. Ezt követően viszont számos dolog történt, amelyek befolyásolták a szándékomat.

- nyilatkozta a megállapodás után a szlovén szakember. – Vasárnap délelőtt tartottunk egy teljesen nyílt, a csapatunk helyzetét alaposan feltáró beszélgetést Bebes Istvánnal, aki polgármesterként a várost mint legfontosabb támogatónkat képviselte, illetve Németh Zsolttal, a klub leendő ügyvezetőjével. Elmondhatom, hogy nagyon hasonló módon látjuk és értékeljük dolgokat. Ez segített abban, hogy meggondoljam magam és folytatni tudjam a megkezdett munkát. Látom és tudom, milyen kemény munka zajlik a háttérben a csapat működésének biztosításáért, amit nagyon tisztelek, és ebben óriási szerepe van a polgármesternek. A döntésem legfontosabb oka mindenképpen az volt, ahogyan a játékosaim reagáltak erre a helyzetre. A következő ok pedig a szurkolóktól kapott támogatás. Nagyon hálás vagyok mindezért! Nagyon sok pozitív üzenetet, levelet is kaptam, amelyek szintén megerősítettek abban, hogy a klub menedzsmentjével közösen folytassam a munkát a szezon hátralévő részében, az Egis Körmend sikereiért. Szeretném, hogy a csapat, a játék összekösse a várost, az embereket és ne különböző csoportokra válassza szét őket. És hogy a drukkerek jóban- rosszban kitartsanak a csapat mellett, egy oldalon állva támogassák a fiúkat.

A klubvezetés, a csapat és a szurkolók meggyőzték Gasper Potocnikot – folytatja a munkáját. Fotó: Unger Tamás

Erre a támogatásra szükség is lesz a következőkben, mert meccsdömping vár az Egis Körmend kosárlabdacsapatára, januárban kilenc mérkőzésük lesz, az előttünk álló héten négyszer játszanak – ebből háromszor nemzetközi porondon, egyszer a hazai bajnokságban. Hétfőn Szlovéniában, a KK Tajfun Sentjur otthonában kezdik a kemény sorozatot (18.00), az Alpok-Adria Kupában. Ahol jelenleg vezetik a B csoportot. Egyszer kaptak ki a cseh Decin vendégeként, ellenük hazai pályán viszont sikerült javítani. A szlovák Komarnót is legyőzték, csakúgy, mint a Sentjur együttesét. A szlovákokat 11, a szlovénokat 9 ponttal verték meg Körmenden. A Tajfun a csoport sereghajtója, eddig egyszer, hazai pályán a Komarno ellen tudott nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában