MAFC-Falco KC

2018.01.26. 20:08

Idegenben is kötelező a győzelem

Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 17. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a MAFC vendégeként lép pályára szombaton 18 órai kezdéssel.

Tóth Gábor

Szükség lesz Julian Norfleet jó játékára is. Fotó: Unger Tamás

A MAFC az utolsó előtti, a 13. a tabellán, mindössze három győzelmet számlál, a bentmaradésért harcol. Az előző hat bajnokiját elbukta, nincsen túl jó formában. A Falco viszont a szűk élmezőny tagja – és természetesen teljesen más célokat tűzött ki maga elé, mint a vendéglátója. Októberben Szombathelyen fölényes hazai győzelemmel (96-61) zárult a két fél összecsapása. Most is a Falco fut neki esélyesként a meccsnek, komoly meglepetés lenne egy MAFC-diadal.

Szükség lesz Julian Norfleet jó játékára is. Fotó: Unger Tamás

- Ez a találkozó számunkra a kötelező győzelem kategóriájába tartozik, még akkor is, ha idegenben van a meccs – jelezte Srecko Sekulovic, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. – Persze tudjuk, hogy nehéz találkozó vár ránk, hiszen a MAFC az életéért harcol, és mindenféle teher nélkül ugorhat nekünk. Egy agresszív, keményen védekező, sok fizikális párharcot bevállaló házigazdára számítok. Okosan, szervezetten, a saját tempónkban kell játszanunk az első perctől kezdve. Ha a házigazda ráérez a győzelem lehetőségére, akkor bizony belekényszerülünk egy küzdelmes meccsbe. Mert volt már rá példa, hogy a MAFC hazai pályán alaposan megszorongatta jóval esélyesebb ellenfelét. De jobb, erősebb a játékoskeretünk, hosz-szabb a kispadunk. Ha hozzuk azt, amit tudunk, akkor nem lehet baj. Nem becsüljük le ellenfelünket, becsülettel felkészültünk, nincs hiányzónk. Ha tartani akarjuk a lépést a közvetlen élbollyal, a riválisainkkal, akkor a MAFC vendégeként egyszerűen nem hibázhatunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában