Aligátorok

2018.01.21. 21:26

Két negyeden keresztül tartotta magát a szombathelyi AVUS

Nem sikerült idei első bajnokija az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesületnek (AVUS). A vasiak hét góllal kikaptak.

Pum András

AVUS-BVSC-Zugló 7-14 (3-4, 1-3, 1-4, 2-3). – AVUS-uszoda, 130 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, A csoport, vezette: Kun, Mucskai.

AVUS: Kovács B. – Ekler B. 1, Takács K., Kiss Cs. 1, Basara 2, Baj 1, Garancsy 1. Csere: Cvetic, Polovic, Ukumanov 1, Kutasi, Hajmási, Kurucz. Edző: Matajsz Márk.

BVSC: GYÖRKE – Czigány, Török 1, Létay 1, Kovács P. 1, PÁSZTOR 2, Mészáros 1. Csere: Csapó 1, SUGÁR 2, Várnai 1, AMBRUS 3, Szabó Bence 1, Szabó Bendegúz, Szakonyi. Edző: Szűcs Levente.

A kazah Rustam Ukumanov (labdával) sokat próbálkozott, egy gólt szerzett. Fotó: Unger Tamás

Noha az első támadások mindkét oldalon kimaradtak, egyszer csak kinyílt a gólzsák: felváltva találtak be a csapatok. Rendre a vendégek vezettek, ám az aligátorok a nyomukban loholtak, az első negyed után eggyel vezettek a fővárosiak (3-4). A második negyedben is nagy csata folyt, a vasiak védekezése viszonylag jól működött, ám támadásban gyakran ejtéssel próbálkoztak. Márpedig ezeket a BVSC kapusa rendre hárította. A harmadik negyedben állva hagyta ellenfelét a vendégcsapat, négy gólt szerzett, és már héttel (4-11) vezetett, amikor Basara éles szögből a jobb sarokba lőtt. Az utolsó negyedben hatgólos hátrányt kellett volna ledolgozniuk a hazaiaknak, egy pillanatra sem adták fel, de nem tudták megközelíteni a pontosabban, koncentráltabban vízilabdázó vendégeket.

Az AVUS két negyeden át egyenlő ellenfele volt a BVSC-nek, aztán támadásban jócskán visszaesett a teljesítménye.

Matajsz Márk: – A helyzeteink megvoltak, de fejben valamiért kicsit szét voltunk csúszva. Lefordulásokból pedig könnyű gólokat kaptunk.

Szűcs Levente: – Az eredmény nem tükrözi a meccs képét, az AVUS sokáig megnehezítette a dolgunkat.

További eredmények: UVSE-FTC 4-20, Kaposvár- Vasas 8-7, Debrecen-Szolnok 7-16.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában