Egis Körmend

2018.01.26. 20:13

A piros-feketék éhesek a sikerre

A Kaposvári KK lesz az Egis Körmend szombati (18.00, M4 Sport) vendége az NB I-es kosárlabda-bajnokság 17. fordulójában.

Tóth Judit

Kevin Dillard és Ferencz Csaba a pályán és a kispadon is győzni akarnak. Fotó: Szendi Péter

Az Egis Körmend jelenleg a második a bajnoki tabellán, a Kaposvár a kilencedik helyen áll. A körmendiek 12 győzelmet és 4 vereséget tudnak maguk mögött, a somogyiak eddig hétszer nyertek és nyolcszor kaptak ki az alapszakaszban. A hazai győzelem kötelező a piros-feketék számára, hiszen az élbolyban meglehetősen szoros az állás, a szombathelyiek és a fehérváriak ott vannak a nyomukban.

Kevin Dillard és Ferencz Csaba a pályán és a kispadon is győzni akarnak. Fotó: Szendi Péter

Az utóbbi két mérkőzésén két győzelmet hozott Gasper Potocnik legénysége. A 16. fordulóban 39 ponttal kalapálták el a Sopront, és hétközi mérkőzésükön is nyertek két ponttal a török Demir Insaat ellen a FIBA Europe Cupban. A két mérkőzést nem lehet egy lapon említeni; míg a soproniakon simán túlléptek a piros-feketék, addig szerdán kőkemény meccset vívtak a török csapattal. Kérdés, hogy ez mennyit vett ki a játékosokból. Mindkét találkozón szerepelt a Körmend csapatában az új irányító, Kevin Dillard. A Sopron elleni bemutatkozása jól sikerült az amerikainak, 11 ponttal járult hozzá a győzelemhez, ebből kilencet triplából hozott. A nemzetközi meccsen is három triplát szerzett, és 18 pontjával a Körmend legeredményesebbje lett. Igaz, a két félidőben mutatott játéka felemásra sikerült: míg az első két negyedben hátán vitte a csapatot, szünet után sokat hibázott, pontatlanul dobott.

Dillard úgy véli, hogy nagyon jó csapatba csöppent, ahol minden játékos éhes a sikerre. Igaz, hogy eddig csak kétszer lépett pályára körmendi színekben, de azonnal érzékelte, hogy óriási a hangulat, a szurkolók rendkívül szenvedélyesek.

Elég kevés a tapasztalatom, nem igazán kísértem figyelemmel korábban a magyar kosárlabdát. A csapattársaimon kívül egyelőre nem ismerek senkit és semmit, de nem bánom, úgyis egész nap a játék körül forognak a gondolataim.

Azt tudom ígérni, hogy harcolni fogunk minden egyes sikerért. Szombaton a Kaposvár ellen, a jövő héten és a szezon hátralévő mérkőzésein is, legyenen akár hazaiak, akár nemzetköziek. Szeretném eredményesen zárni ezt az évadot. Azt gondolom, hogy pozitív légkörben bármit elérhetünk, nekem nagy reményeim vannak. Minden ellenfelet komolyan kell venni, sokszor dönt a mentális erő, így amellett, hogy fizikálisan maximumot kell nyújtani, fejben is oda kell tenni magunkat – mondta Dillard.

A papírforma, a frissített játékosállomány, Marquis Wright felépülése és a hazai pálya egyértelműen a Körmend mellett szól. Rossz ómen lehet viszont a vasiak számára, hogy a négy vereségből az egyiket éppen Kaposváron (86-78) gyűjtötték be még októberben, a bajnoki alapszakasz kezdetén. Egészen december végéig csak ez az egy fiaskó rondított bele a piros-feketék százszázalékos bajnoki menetelésébe. A Kaposvár a múlt heti fordulóban kiütötte a MAFC-ot hazai pályán (106-82), de előtte kikapott Jászberényben (89-76), így a somogyiaknak is fontos a győzelem, mert könnyen a sarkukra léphet a 10. helyen álló Szedeák vagy a 11. DEAC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában