mindent bele!

2018.01.31. 07:00

A reménysugárért játszik a Körmend

A litván BC Nevezis otthonában lép pályára szerdán (17.00) az Egis Körmend a FIBA Europe Cupban, ez az utolsó előtti forduló a J csoportban.

Tóth Judit

Fotó: Szendi péter

A piros-feketék már kedden hajnalban útra keltek és estefelé érkeztek meg vendéglátójukhoz, a litván BC Nevezishez.

Nehéz mérkőzés vár ránk nemzetközi porondon.

- mondta már a szombati, Kaposvár elleni bajnoki mérkőzést követően Gasper Potocnik vezetőedző. – Három hete hazai pályán kemény meccset játszottunk a litvánokkal, most is nagy harcra számítok. Akkor nyertünk (85-79), de most tiszta lappal indulunk megint. Figyelni kell a támadásokra, a jó védekezés pedig alapkövetelmény. A Nevezis jó csapat, tartalékosan voltak nálunk, és egy emberük sérülés miatt ki is esett a játékból. A hazai meccsen sok labdát adtunk el, voltak bosszantó hibáink védekezésben is, ezt most nem engedhetjük meg magunknak, mert azzal esélyt adunk a litvánoknak.

A körmendiek legutóbbi két meccsen jól teljesített Justin Tuoyo. Fotó: Szendi Péter

A FIBA Europe Cup J csoportjában nagy a küzdelem, az Alba Fehérvár az első, a Nevezis a sereghajtó. A Demir Insaat és a Körmend azonos mérleggel, hat-hat ponttal áll, viszont a dobott-kapott pontok arányát tekintve és az egymás elleni eredményt nézve is a törökök vannak előrébb. A csoportban még két forduló van hátra. A körmendiekre két idegenbeli találkozó vár, a litvánok után az Alba Fehérvárral mérkőznek majd az utolsó körben. A vasiaknak nincs más választásuk, mint menni előre, számukra a győzelem élet-halál kérdése. Ha kikapnak, akkor nagyon távol kerül a továbbjutás, ha nyernek, akkor is több tényezőtől függ a csoportbéli második hely. Nagyon sok múlik azon, hogy az Alba mit tud elérni a törökök otthonában, illetve a két magyar egység összecsapásán milyen eredmény születik majd jövő kedden.

A hazai csapatoknak egyébként nincs okuk a szégyenkezésre, a rangos európai kupasorozatban jól szerepel a Székesfehérvár és a Körmend is. Ezt a FIBA Europe Cup internetes oldala is kiemeli, míg az Alba a hatodik az erősorrendben, a Körmend öt helyet javítva a kilencedik pozícióba ugrott fel. A Szolnok a 13. helyen áll ebben a versenyben. A Tisza-partiak a K csoportban jelenleg egy győzelemmel és három vereséggel harmadikok. Nekik is nehéz dolguk lesz a következő két mérkőzésükön – idegenben a fehérorosz Minszk, hazai pályán a dán Bakken Bears ellen -, ha tovább akarnak menni a csoportból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában