Családi páros

2018.01.16. 21:35

Szép eredményt ért el Sákovics Péter és lánya

Szép eredményekkel tért haza az év első, ausztriai racketlon- (asztalitenisz, tollaslabda, fallabda, tenisz) tornájáról Sákovics Péter és lánya, Virág.

Tóth Gábor

Sákovics Virág és Sákovics Péter remekelt Ausztriában Fotó: ELTE SEK

 

Sákovics Virág és Sákovics Péter remekelt Ausztriában
Fotó: ELTE SEK

Hagyományosan Bécsben rendezték az év szezonnyitó nemzetközi racketlonversenyét, az International World Tour sorozat első viadalát, a Vienna Classicot. A rangos erőpróbán Sákovics Péter ezúttal lányával, Sákovics Virággal együtt indult a vegyes páros kategóriában. Két osztrák duót legyőzve jutottak a fináléba, ahol aztán a tornagyőzelemre is esélyesnek tartott német duót vertek kiélezett csatában. Sákovics Péter a vegyes páros mellett indult a férfi +40-es párosban is, ahol bronzéremig jutott a budapesti Janzer György oldalán.

Az egyéni számokban sem maradtak el a szombathelyi családi sikerek. Sákovics Virág a női B kategóriában szerzett bronzérmet úgy, hogy az elődöntőben mindössze három ponttal kapott ki. Sákovics Péter a +50-es kategóriába nevezett; német és román ellenfele nem tudta megakadályozni, hogy döntőbe jusson, ahol nem kis meglepetésre a torna első kiemeltjét búcsúztató magyar riválisa, Matécsa Zoltán várt rá.

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ oktatója esélyeshez méltóan játszott a fináléban, biztosan diadalmaskodott. tg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában