játékos sportverseny

2018.01.25. 17:28

Zrínyi és Derkovits küzd a döntőért

A Zrínyi és a Derkovits iskola kisdiákjai küzdhetnek meg szombaton – hazai pályán – a játékos sportverseny diákolimpia országos döntőjébe jutásért.

Horváth Erika

Két városi elődöntő után hat szombathelyi iskola csapata vehetett részt a játékos sportverseny diákolimpia városi-megyei döntőjében. Tíz versenyszám után alakult ki a végeredmény. Ahogy az utóbbi években megszokhattuk, a Zrínyi és a Derkovits iskola együttesei kiemelkedtek a mezőnyből.

Előbbi, az országos bajnoki címvédő Zrínyi végzett az élen 55 ponttal a 46 pontot gyűjtő Derkovits előtt.

Ez a két együttes vehet részt a szintén Szombathelyen – és a városi diáksportbizottság által rendezendő – országos elődöntőben, amely szombaton 10 órakor kezdődik az egyetemi csarnokban. A két vasi csapatnak a Győr-Moson-Sopron megyei Kónnyal és Csornával, a Fejér megyei Szabadbattyánnal és Bakonycsernyével, valamint a Veszprém megyei Balatonalmádival és Herenddel kell megküzdenie a továbbjutásért. Az első helyezett közvetlenül az országos döntőbe kerül, a második pedig pótselejtezőn vehet részt, ahonnan még ki lehet harcolni a finálés kvótát.

A városi-megyei döntő végeredménye: 1. Zrínyi 55 pont, 2. Derkovits 46, 3. Gothard 41, 4. Dési 30, 5. Bercsényi 20, 6. Oladi 18.

A borítókép illusztráció, forrás: VN-archívum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában