Iskolák csatája a műjégpályán

2018.02.07. 18:52

Három bajnoki címet is begyűjtött a Bolyai, egyet pedig a Gépipari

Idén is nagy sikert aratott a játékos sportverseny jeges változata, az Iskolák a jégen elnevezésű városi vetélkedő a műjégpályán.

Tóth Gábor

A Bolyai általános iskolás aranyérmes csapatai: a lányok és a fiúk. Balról Varga Jenő főszervező gratulál Kunecz Árpádné felkészítő tanárnak Fotó: Szombathelyi Városi Diáksport Bizottság

A városi diáksportbizottság már a 31. alkalommal rendezte meg az Iskolák a jégen elnevezésű városi versenyt – rekordot döntött a nevezők száma. A megmérettetésen hatfős csapatok szerepeltek – két cserére volt lehetőség -, négy kiépített pályán zajlott a küzdelem.

A Bolyai általános iskolás aranyérmes csapatai: a lányok és a fiúk. Balról Varga Jenő főszervező gratulál Kunecz Árpádné felkészítő tanárnak Fotó: Szombathelyi Városi Diáksport Bizottság

Az általános iskolás lányoknál 13 csapat versengett a bajnoki címért. Az első helyen pontegyenlőség alakult ki a Bolyai és a Brenner között. Ebben az esetben az első feladat, a gyorskorcsolyás váltó döntött, amely a Bolyainak sikerült jobban – egyetlen másodperccel. Harmadikként az Oladi iskola végzett.

A bajnok Bolyai lánycsapatának névsora: Köncz Hanna, Czóbel Barbara, Harkay Emőke, Harkay Ágnes, Kulcsár Amira, Kovács Anna, Simon Veronika.

A fiúknál nyolc iskola csapott össze. A Bolyai magabiztosan, minden számot megnyerve lett az első. Második helyen a Zrínyi, a harmadikon a Gothard végzett.

A bajnok Bolyai fiúcsapatának névsora: Zelevics Gergő, Sipos János, Czóbel Gergő, Rózsa Viktor, Tatai Ádám, Pesti Patrik, Szabó Gábriel, Tóth Botond.

A középiskolások versenyére 11 fiú- és 5 lánycsapat nevezett. A lányoknál a legjobban korcsolyázó iskola a Bolyai lett, szorosan mögötte a Kanizsai végzett, a harmadik helyre pedig végül a Horváth Boldizsár csapata futott be.

A bajnok Bolyai lánycsapatának névsora: Józsa Virág, Mercs Abigél, Németh Júlia, Kovács Tamara, Prohászka Fruzsina, Ladányi Hanna, Varga Anna.

A Bolyai mindhárom bajnokcsapatát Kunecz Árpádné testnevelő készítette fel.

A középiskolás fiúk versenyét – akárcsak az előző évben – hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a Gépipari. Az NLG lett a második, és nagy meglepetésre a Herman a harmadik.

A bajnok Gépipari fiúcsapatának névsora: Vámos Boldizsár, Antal Bálint, Zsolnai Áron, Kolunbán Kristóf, Szalai Donát, Horváth Adrián, Gáspár Péter, Nagy István és Kemenesi Zoltán felkészítő tanár.

- Köszönet jár a diákoknak, a felkészítő tanároknak, hogy idén is ilyen lelkesedéssel, ilyen létszámban vettek részt a rendezvényünkön – fogalmazott a városi diáksportbizottság elnöke, a verseny megálmodója, Varga Jenő. – A részvételi rekord önmagáért beszél, és szerintem a hangulatra, a szervezésre sem lehetett panasz. Természetesen jövőre nem marad el a 32. Iskolák a jégen vetélkedő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában