Tavasszal is kézilabda

2018.02.14. 20:05

Ismét pályára lépnek a megye NB II-es női csapatai

A rövid téli szünet után a hétvégén folytatódik az NB II-es női kézilabda-bajnokság – a mezőnyben a Sárvár, a Szombathely U23, a Bük, a Körmend és a Celldömölk képviseli a vasi színeket.

Tóth Gábor

Időt kért a remek szezont futó Sárvárfürdő Kinizsi trénere, Rozmán Gergő Fotó: Unger Tamás

A Sárvárfürdő Kinizsi a 3., a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U23 a 6., a Büki TK a 7., a Körmendi DMTE a 8., a Celldömölki VSE pedig az utolsó a 12 NB II-es női kézilabdacsapatot felvonultató tabellán.

- A játékoskeretünkben csak apróbb változások voltak a téli szünetben – jelezte Csonka László, a legjobb vasi pozíciót jegyző Sárvárfürdő Kinizsi szakosztályvezetője. – Földi Anna munkahelyi, magánéleti, iskolai elfoglaltság miatt a tavasszal nem vállalta a játékot. Pupp Ramóna viszont szülés után már edzésbe állt, és úgy tűnik, Szondy Noémi is visszatér. Új igazolás nincs, az ifjúsági korú játékosok közül Horváth Dalma, Horváth Emma és Farkas Liza a tavasszal valószínűleg több lehetőséget kap. Jó lenne a harmadik helyet megőrizni, de az első ötben mindenképpen szeretnénk ott maradni.

- Fiatal, elsősorban serdülő korú játékosokból álló csapatunkkal azért neveztünk az NB II-be, hogy a lányok szokják a felnőttmeccsek tempóját, megerősödjenek, rutint szerezzenek – fogalmazott Pődör Zoltán, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U23 trénere, egyben az SZKKA ügyvezető elnöke. – Szerintem jó úton járunk, hiszen ott vagyunk a középmezőnyben, és a lányok érezhetően egyre jobbak – reményeink szerint néhányan közülük hamarosan bemutatkozhatnak az NB I/B-s első csapatban. Helyezésben nincs különösebb elvárásunk, a lényeg, hogy minél több játéklehetőseget kapjanak fiatal tehetségeink a felnőttek között.

Időt kért a remek szezont futó Sárvárfürdő Kinizsi trénere, Rozmán Gergő Fotó: Unger Tamás

- Január 3-án kezdődött a felkészülésünk, heti két edzéssel, felkészülési tornákkal hangoltunk a tavaszi rajtra – tudtuk meg Mátés Istvántól, a Büki TK mesterétől. – Némi változás azért történt a keretünkben. Pukler Petra anyai örömök elé néz, Németh Dia viszont egészségügyi problémája után visszatér közénk, Palkovits Zsófia továbbra is sérült. Az ifjúsági csapatból Cseledi Maja és a jelenleg sérüléssel bajlódó Kelemen Annabella került fel a felnőttek közé. Az ősszel nem tudtunk mindig a legerősebb csapatunkkal felállni, ezért becsúszott néhány váratlan vereség, így csak a középmezőnyben helyezkedünk el a tabellán. Tavasszal megpróbálunk javítani, és néhány helyet annak ellenére is szeretnénk előrébb lépni, hogy tavasszal nehezebb a sorsolásunk.

- Sajnos nem a legjobban sikerült az őszünk, különösen az utolsó hazai meccsünk, az Egerszeg elleni vereség volt nagyon fájó – árulta el Salamonné Csótár Edit, a CVSE edzője. – Természetesen szeretnénk előrébb lépni a tabellán, de nem lesz könnyű dolgunk. Kizárólag celldömölki lányokat foglalkoztatunk, és meglehetősen kevesen vagyunk – így pedig nehéz cserékkel jól belenyúlni a mérkőzésekbe. A felkészülésünk viszont jól sikerült, becsülettel dolgozott a csapat, ezért bizakodó vagyok.

A tavaly bronzérmes, idén szerényebb szezont futó Körmend már a múlt héten belekezdett a tavaszi idénybe: hazai pályán bravúros döntetlent (33-33) ért el a tabellán második Nagyatád ellen – ez az eredmény jó előjelnek tűnik.

A vasi csapatok vasárnap lépnek pályára. Az SZKKA a Celldömölköt fogadja 11 órakor, a Bük az SZESE Győr vendége lesz (11.00), a Sárvár 16 órakor látja vendégül a Komáromot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában