kosárlabda

2018.02.02. 21:20

Kaposvári csatára készül a Falco KC

Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 19. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a hazai pályán roppant erős Kaposvár vendégeként lép pályára szombaton 18 órakor.

Tóth Gábor

Perl Zoltán (labdával) játéka egyelőre kérdéses Fotó: Unger Tamás

A Kaposvár remekül, négy győzelemmel kezdte a bajnokságot, aztán eljött Szombathelyre, és belefutott egy 82-106-os pofonba. Ekkor megtört a somogyiak lendülete, begyűjtöttek még zsinórban hat vereséget. Mára azonban kilábaltak a hullámvölgyből, szerdán például a Sopront gyűrték le otthon (85-79), így 8/10-es mutatóval felzárkóztak a tabella kilencedik helyére – és gőzerővel küzdenek a felsőházi tagságért. A harmadik pozícióban lévő Falco (12/5) a héten nem játszott bajnokit, legutóbb múlt szombaton lépett pályára, akkor a MAFC vendégeként diadalmaskodott (88-78). Óvatosságra int, hogy a Kaposvár nyolc győzelméből hatot hazai pályán aratott.

– Nagyon úgy tűnik, hogy a Kaposvár az utóbbi hetekben rendezte a sorait, bárkivel felveszi a versenyt – jelezte Srecko Sekulovic, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. – Úgy vélem, Gibbs szerződtetésével megtalálták a kirakós utolsó darabját – az amerikai légióst nem kell bemutatni, tudjuk, hogy képzett, ponterős játékos, képes meccseket eldönteni. Ráadásul a Kaposvár nagyon erős a palánk alatt, Spica, Hedlein és Ivosev is extra magas ember. Nemcsak pontszerzésben jeleskednek, hanem remekül szedik a lepattanókat, főleg a támadólepattanókat. És erre az erősségére természetesen épít is a Kaposvár. Amely hazai pályán roppant hatékony – az a gárda, amely saját közönsége előtt legyőzi például a Körmendet vagy az Albát, bizony komoly erőt képvisel. Vagyis nem lesz könnyű dolgunk. Azért sem, mert a héten bizony szűk létszámmal edzettünk, döcögött a felkészülésünk. Perl Zoltán a derekával, Borisov pedig a hátával, derekával bajlódik, mindkettőjük játéka kérdéses – mindkettőjük esetleges kiesése óriási érvágás lenne. A fiatalok közül pedig nem számíthatok a bokasérülést szenvedett Dancsecsra, valamint a nyakát fájlaló Durázira sem. Viharvert állapotban vagyunk, ennek ellenére szeretnénk győzni Kaposváron. Figyelnünk kell a védekezésre, pontosan, csapatként kell kosaraznunk, és a lényeg az, hogy a saját, gyors tempónkat tudjuk játszani. Nehéz, egyben fontos meccs vár ránk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában