Pingpongos éremgyűjtemény

2018.02.26. 21:59

Nagyon sikeresen szerepeltek a vasiak az asztalitenisz diákolimpián

Az utóbbi évek legsikeresebb diákolimpiai szereplését tudhatják maguk mögött a Vas megyei asztaliteniszezők; hat érmet, négy ezüstöt és két bronzot nyertek az országos döntőben.

Horváth Erika

A celldömölkiek I–II. korcsoportban bronzérmes csapata. Balról: Németh Bence, Ölbei Barnabás és az egyéniben ezüstös Gőgös Martin edzőjükkel, Ölbei Péterrel Fotók: Vas Megyei Asztalitenisz Szövetség

Három korosztályban, összesen 16 versenyszámban rendezték meg az asztalitenisz diákolimpia országos döntőjét. A megyei döntők első helyezettjei állhattak asztalhoz Karcagon. Vas megye 14 számban képviseltette magát és nagyon eredményesen szerepelt. A vasiak hatszor állhattak fel a dobogóra és további értékes helyezéseket is szereztek.

A celldömölkiek I–II. korcsoportban bronzérmes csapata. Balról: Németh Bence, Ölbei Barnabás és az egyéniben ezüstös Gőgös Martin edzőjükkel, Ölbei Péterrel Fotók: Vas Megyei Asztalitenisz Szövetség

Az I–II. korcsoportos fiúk csapatversenyében a Celldömölki Városi Általános Iskola triója – Gőgös Martin, Ölbei Barnabás és Németh Bence – három győzelemmel csoportja első helyén végzett. A celliek a főtáblán a szarvasiakat is legyőzték (2-1), csak az elődöntőben kaptak ki a szegediektől – bronzérem lett a jutalmuk. Gőgös Martin a dobogó második fokára is felállhatott – a B (versenyengedéllyel nem rendelkezők) kategóriájának egyéni számában hat győzelemmel menetelt a döntőig, ahol fővárosi ellenfelével szemben szoros csatában, 3:2-re maradt alul. Főtáblára jutott az A kategóriában Molnár Liza (ELTE), a negyeddöntőben állították meg, végül hetedik lett.

A III–IV. korcsoportban Sinka Benedek volt a legeredményesebb Vas megyei versenyző, aki a B kategóriában három csoport- és három főtáblás győzelemmel meg sem állt a fináléig.

A III–IV. korcsoport legjobb vasi versenyzője az ezüstös Sinka Benedek

Utolsó mérkőzése már kevésbé sikerült, ezüstéremmel zárt a Sárvári Tinódi Gimnázium tanulója. Ugyanebben a korcsoportban az egervölgyi Suli Harmónia mindkét csapata főtáblára jutott. A fiúk – Farkas Bálint, Gábor Dávid és Ruzsics Kevin – az ötödik, a lányok – Joó Laura, Gombor Kitti és Gombor Gréta – a hetedik helyen végeztek.

A középiskolás, V–VI. korcsoportos fiúknál mindkét kategóriában vasi ezüstérem született. Az igazoltak között a CVSE NB I-es csapatában játszó Baranyai Domonkosnak négy meccset kellett nyernie a döntőbe jutáshoz. Ott 3:1-re kapott ki, tehát ezüstérmet szerzett a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium színeiben.

Baranyai Domonkos az V–VI. korcsoportosok „profi” kategóriájában szerzett egyéni diákolimpiai ezüstérmet

A B kategóriában Zakics Richárd verekedte el magát a fináléig. A körmendi SZMSZC Rázsó Imre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulójának szintén ezüstérmet akasztottak a nyakába.

Asztalitenisz diákolimpia érmesei

A lányok B kategóriájában Zolnai Fanninak, az országos diákolimpiák állandó vasi szereplőjének nem sikerült megismételnie a két évvel ezelőtti döntőbe jutást és második helyezést, de az elődöntőbe kerülés és a bronzérem is hasonlóan szép teljesítmény a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola diákjától.

Zolnai Fanni a két évvel ezelőtti ezüst után most bronzot szerzett

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában