Más súlycsoport

2018.02.07. 21:53

Nagyot lépett a Szuperliga döntője felé a CVSE

Fél lábbal már a Klubcsapatok Szuperligája döntőjében tudhatja magát a CVSE-Swietelsky-Jufa Hotels férfi asztalitenisz-csapata, miután az elődöntőben 7-0-ra legyőzte az osztrák Wiener Neudorf együttesét.

Horváth Erika

Párosban és egyéniben is nyertek. Balról Kriston Dániel, jobbról Fazekas Péter Fotó: Unger Tamás

TTV Wiener Neudorf-

CVSE-Swietelsky-Jufa Hotels 0-7. – Wiener Neudorf, férfi asztalitenisz, Klubcsapatok Szuperligája, elődöntő, első mérkőzés.

Páros: Kolodziejczyk, Juhász-Kriston, Fazekas 0:3 (-6, -4, -5) (0-1). Egyéni, 1. forduló: Kolodziejczyk-Kriston 1:3 (7, -7, -9, -8), Juhász-Szita 0:3 (-6, -3, -5), Radel-Fazekas 0:3 (-1, -10, -4) (0-4). 2. forduló: Juhász-Kriston 2:3 (7, -8, 9, -6, -7), Kolodziejczyk_Fazekas 0:3 (-10, -7, -6), Radel-Szita 0:3 (-8, -2, -3) (0-7).

Párosban és egyéniben is nyertek. Balról Kriston Dániel, jobbról Fazekas Péter Fotó: Unger Tamás

Elődöntőjéhez érkezett a Klubcsapatok Szuperligája 2017/2018 szezonja. A nemzetközi sorozatban kilencedik éve részt vevő – és már egy aranyat, egy ezüstöt és öt bronzot is magának tudó – celldömölkiek százszázalékos mérleggel zártak az A csoportban, mindhárom ellenfelükkel – Szlovákia és Csehország U21-es válogatottjával, valamint a horvát Varasddal – szemben hazai és idegenbeli mérkőzéseiket is megnyerték. Így a B csoport második helyezettjével, az osztrák Wiener Neudorffal találkozhattak az elődöntőben. Az első mérkőzést idegenben játszották, és gyakorlatilag el is döntötték a fináléba jutást, hiszen a párost, valamint az első hat egyéni meccset is megnyerték (így a további hármat már le sem kellett játszani). Csupán három szettet tudtak bezsebelni a hazaiak. Győzött: Kriston 2, Fazekas 2, Szita 2, Fazekas- Kriston páros.

- Nagyon simán nyertünk, nem volt egy súlycsoportban a két csapat – mondta Klampár Tibor, a celliek kétszeres világbajnok vezetőedzője. – Érzékelhetően vesztett a súlyából a Szuperliga, több nagyon jó játékosokból álló csapat nem indult el idén. Talán nem nagyképűség, de jó esélyünk van a végső győzelemre is.

A Wiener Neudorf elleni visszavágót február 20-án (17.00) játsszák az alsósági sportcsarnokban.

Ami az első osztályú magyar bajnokságot, az Extraligát illeti, a CVSE hat győzelemmel, egy döntetlennel (Pécs) és egy vereséggel (BVSC) a második helyen áll a tabellán a százszázalékos BVSC mögött. A bajnoki pontvadászatot szombaton, a Turris Sopron otthonában folytatják a celliek. he

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában