Kosárlabda

2018.02.03. 21:01

Nehezen győzött a DEAC ellen a Körmend

A vártnál keményebb mérkőzésen, hét ponttal nyert az Egis Körmend a DEAC ellen az NB I-es hazai bajnokságban.

Tóth Judit

Egis Körmend – DEAC 100–93 (26-24, 20-19, 26-25, 28-25)

 

 

Körmend, 1900 néző V: Török, Surányi, Horváth A.

KÖRMEND: DILLARD 19/6, HOLLINS 18/6, Németh Á., FERENCZ 13/12, Horti 9

Csere: Csorvási 7, Fanning 16/9, Davis 4, Wright 11/3, Bán, Halász 3/3

Vezetőedző: Gasper Potocnik

 

VENDÉG: JONES 14, DESHIELDS 19/6, Molnár 10/6, Bognár 11/6, Armwood 14

Csere: Kósa 1, Lajsz 6/3, Velkey 18/12, Opre

Vezetőedző: Berényi Sándor

 

Az eredmény alakulása. 3. p.: 9-7 8. p.: 16-20 12. p.: 33-27 18. p.: 42-39 24. p.: 57-50 26. p.: 59-59. 33. p.: 81-73 37. p.: 88-82

 

Kipontozódott: Csorvási 37. p, Armwood 38.p.

 

A DEAC-ból Farkas Attila és Ivan Lilov hiányzott sérülés miatt, a Körmendnél Justin Tuoyo maradt ki a keretből. Az Egis Körmend kezdett jobban, de az első negyed közepén némi tanácstalanság lett úrrá a piros-feketéken. Nyakukra is jött gyorsan a DEAC, előbb egyenlítettek, majd át is vették a vezetést a debreceniek (9-12). Hollins hozta egálra az eredményt, de Lajsz és Velkey is triplázott és Jones is hozta a pontokat, ezek a vendégek percei voltak. A negyed végén Dillard lendült meg, bevágott két hibátlan hárompontost. A vendégek részéről Armwood és DeShileds összjátéka hozott szín a játékba a negyed utolsó másodperceiben.

A második negyed elején Fanning rázott be egy triplát, majd Davisnek volt egy szenzációs zsákolása. Velkey jelentkezett ismét egy hárompontossal, de más nem nagyon csatlakozott hozzá pontszerzésben vendég oldalról. Így tíz ponttal meg tudott ugrani a Körmend (38-28). Deshields és Velkey szállított pontokat ezután, tízen belülre kerültek a debreceniek, és ezt tartani is tudták. A szünet előtti percekben a Körmend kisemberei Hollins, Wright és Dillard voltak eredményesek.

Szünet után Fanning keze sült el megint egy triplával, de hamar jött a válasz Bognártól.

A negyed közepén lett hangos a körmendi tábor, amikor Hollins került a debreceniek gyűrűjébe a földön fekve. Némi rövidzárlat állt be a hazaiak játékában, ez az ellenfelet hozta helyzetbe, Molnár dobott egy triplát és egy könnyed ziccert, ezzel megint egyenlő volt az állás (57-57).

Hollins vitte a csapatot előre, majd triplázás következett megint: Velkey után Ferencz dobott egyet és DeShields sem akart lemaradni. (68-65). A negyed végére négy ponttal vezetett a Körmend, ami előny volt ugyan, de semmiképpen nem megnyugtató.

Az utolsó negyedben lehetőséget kapott Halász is, aki nagyszerű passzt adott Hortinak, így a körmendi centeré volt az első kosár. A körmendi páros megismételte ezt a jelentet, sőt Halász hozott egy hárompontost is. A körmendi kapitány Ferencz is élénkítette a játékot és a közönséget egy triplával, majd rövid ideig állt a mérkőzés. Egy rossz zárást követően Csorvásival ütközött Bognár, akit hordágyon vittek le a pályáról. A körmendi centert nem zavarták meg a történtek, begyűrt két kosarat a palánk alatt, amihez Halász asszisztált neki.

Az utolsó két percben DeShields tartotta életben a debreceni reményeket, de Fanning mindjárt hűtötte a vendégeket egy hárompontossal.  Néhány másodpercre aztán parázs hangulat kerekedett, egy szabálytalanságnál méltatlankodtak mindkét fél játékosai. Az utolsó percben, tíz pontos hazai vezetésnél már nem tudott mit tenni a Debrecen, mert a Körmend küzdött, és Fanning megszerezte a századik pontot is, és a piros-feketék nem engedték ki kezükből a győzelmet.

Mestermérleg:

Gasper Potocnik: Nehezebb volt ez a mérkőzés számunkra, mint előzetesen gondoltuk. A DEAC tartalékosan állt fel ellenünk, és még így sem volt könnyű dolgunk. Mi ezúttal fizikálisan és mentálisan is gyengébben teljesítettünk. Nagy feladatok előtt vagyunk, a koncentrációra szükségünk lesz.

Berényi Sándor: Két játékosunkat mellőznünk kellett, ennek ellenére jól ment a játék. Elégedett vagyok a srácok mai teljesítményével, kemény, agresszív védekezést kértem, ezt a száz kapott pont ellenére is teljesítette a csapat. Támadásban alsó posztokon eredményesek  voltunk, a vereség ellenére is élmény volt ilyen közegben kosárlabdázni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában